EPL: Paldiskisse Baltimaade autokeskus

05. märts 2004, 07:59

AS Tallinna Sadam soovib rajada Paldiskisse autode varustuskeskuse, kust uusi tehasest tulnud masinaid hakataks Baltimaadesse laiali vedama.

ASi Tallinna Sadam turundusdirektor Erik Sakkov ütles Eesti Päevalehele, et selline plaan on sadamal tõepoolest kavas. ?Paldiski on asukohalt ideaalne koht. Tekkinud on juba mitu huvilist, kelle käes on uute autode turuletoimetamise bisnis ning kes asjaga tegeleda võiksid,? ütles ta.

Sakkovi sõnul on huvi asja vastu tundnud kolm osapoolt, kellest saab nimetada kahte: OÜ Majato ning Soome logistikafirma John Nurminen, millel on esindus ka Eestis. ?Kolmanda osapoole nime ei saa ma kahjuks nimetada, sest tema pole meile andnud selleks nõusolekut,? märkis Sakkov.

OÜ Majato juhatuse liige Mart Kõpper ütles, et Paldiskisse kavandatava autode varustuskeskuse projekti vastu on ettevõttel huvi olemas. ?Projekti sisu seisneb lühidalt selles, et meie hoiustada ning ette valmistada oleksid need masinad, mis sadamast Eestisse tulevad,? ütles Kõpper. ?See on autoärist täiesti eraldiseisev tegevus. Meie eesmärk on suhteliselt konkreetne ? tahame projekti tööle saada selle aasta 1. oktoobriks. Selleks ajaks on meil loodetavasti kasutada laoplats 1200 masinale ning hoone, kus toimub autode ettevalmistus, pesu ning lisavarustuse paigaldamine,? selgitas Kõpper.

Samas on Majatol kavas suunata masinaid peale Eesti ka Lätti ja Leetu.

Päevalehe andmetel soovib Tallinna Sadam autode transiidikeskuse üle lüüa Soome Hanko sadamalt, kust praegu Baltimaid uute masinatega varustatakse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing