Ideel on jumet

12. märts 2004, 00:00

Eilne Äripäev (vt ?Internet imbub elektrivõrkudesse?) kirjutas, et Schneider Eesti plaanib interneti kättesaadavaks teha kõikjal, kuhu on veetud elektrijuhtmed. Esitasin möödunud aastal mingis internetifoorumis selle idee rakendamise võimalikkuse küsimuse. Soovitav oleks rohkem lahti rääkida tehnilisi nüansse ja võimalusi. Nt seadmed trafoalajaamades üle trafode, mürafiltrid, muundurid, parasiitsageduste ja häirete vältimise võimalused jm asjaolud, mis võivad mõjutada sel viisil interneti püsiühenduste viimist sinna, kus puudub Elion või on halb raadiolevi jne.

Aga ideel on ilmet ja tasub otsida lahendusi artiklis kirjeldatud puudustele. Kõik peaks võimalik olema, kui leidub tarku päid ning poliitilised jõud või ka nn munitsipaalkonkurendid asja tuksi ei keera.

Eriti tähtsaks tuleb seejuures pidada püsiühenduse paigaldamise maksumust, kuutasu suurust, allalaadimiskiirust ja kvaliteeti. Kui jääb alla 1Mbt/s, siis vist et tasu asja ette võtta. Ja püsiühenduse kuutasu ei tohiks ületada 300?350 krooni. Edu tõsistele tegijatele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:16
    Otsi:

    Ava täpsem otsing