12. märts 2004 kell 13:11

Põllumajandusminister protestis elektrihinna tõusu

Põllumajandusminister Tiit Tammsaar protestis elektrihinna tõusu tingimustes, kus teenuse kvaliteet pole paranenud.

Tammsaar tegi kirjaliku pöördumise Eesti Energia, Elektrituru Inspektsiooni ning Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumile, juhtides tähelepanu, et seoses planeeritava elektrihinna tõusuga peaks paranema ka pakutava teenuse kvaliteedi ja elektrienergiaga varustamise stabiilsus.

Tammsaar tõi näiteid, kus isegi kahetunnised voolukatkestused põhjustavad põllumajanduses toodangu riknemist koos suurte rahaliste kahjudega. Lüpsikorra vahelejätmine või pikenemine põhjustab piimalehmadel udarahaigusi ning linnulooted võivad haudemunades elektrikatkestuse tagajärjel hukkuda.

Tammsaar tegi ettepaneku hinnatõusu puhul tagada üle kahetunniste voolukatkestuste puhul lüpsilautade ja haudejaamade varustamine liikuvate elektrigeneraatoritega või muul viisil.

Hetkel kuum