Uus omanik pöörab Preatoni Panga pea peale

Liis Kängsepp 29. märts 2004, 00:00

?Preatoni Panka meie jaoks ei eksisteeri, kogu pank tuleb nullist uuesti üles ehitada,? ütles panga nõukogu esimeheks saav Dimitrios Germidis, kes on olnud Kreeka suurima kommertspanga president.

?Preatoni Pank unustage üldse ära, me muudame kiiremas korras panga filosoofiat,? toetas Germidist panga äriplaani ja strateegiat kujundama hakkav Andreas Boumis, kes on tunnustatud pangandusspetsialist.

Germidise sõnul ostsid kreeklased Preatoni panga, sest see oli ainus, mis Eestis müügiks oli. ?Sellest pangast peab saama sild Lõuna- ja Põhja-Euroopa vahel. Meist peab saama rahvusvaheline pank, vähemaga me ei rahuldu,? tutvustas Germidis panga ambitsioone.

Kreeklaste sõnul muutubki esialgu pangas kõik peale töötajate ? muudatusi tegevjuhtkonnas praegu plaanis teha ei ole, kuid samas rõhutasid nad, et keegi pole oma töökohaga laulatatud ning tulevikus pole muudatused välistatud.

Sõlmitud ostu-müügilepingu kohaselt kuulub nüüdsest panga enamusosalus kreeklasele Nikolaos Sarrosele, kelle sõnul mängis panga ostmisel olulist rolli see, et tema naine on eestlane. ?Päris nii see muidugi ei olnud, et tema käskis mul selle panga osta,? naeris Sarros reedesel pressikonverentsil. ?Otsuse langetasin ikka mina ise.?

Ernesto Preatoni otsustas panga maha müüa, sest pangandus pole kunagi olnud tema ärides kesksel kohal. ?Põhirõhk on olnud ikkagi kinnisvara arendamisel ja turismi- ning hotelliäril,? sõnas Preatoni. ?Kuigi minu isiku ümber toimuv ei ole otseselt puudutanud panka, on kaudsed mõjud siiski pärssinud panga arengut ja tegevjuhtkonna võimalusi,? põhjendas Preatoni.

Reedese seisuga jäi Preatoni valdusesse veel 20% panga aktsiatest, kuid kreeklased on mehega juba sõlminud optsioonilepingu, mida Germidise sõnul on plaanis ka kasutada. Kreeklased ei nõustunud ütlema, kui palju nad Preatoni panga eest maksid.

Investeerimispanga LHV maaklertegevuse juhi Kristjan Lepiku sõnul on muutused Preatoni Pangas pigem positiivsed, kuid LHV-le nad konkurentsi ei paku.

LHV igapäevatöös ei muuda Preatoni Panga omanikuvahetus Lepiku sõnul kindlasti mitte midagi. ?Vot ma ei usu hästi,? vastas Lepik küsimusele, kas Preatoni Pangas toimuvad muudatused võivad tihendada konkurentsi. ?Meil on turuosa hästi paigas, nende poolt eeldab konkurents pikemat tööd.?

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing