Metsa raiutakse ? laastud lendavad?

Urmas Arumäe 02. aprill 2004, 00:00

On taunimist väärt, et ASi Rakvere Viljasalv juhtumit uurides käituvad riigiorganid kui elevandid portselanipoes. Kuidas teisiti mõista seda, kui n-ö lausrünnaku käigus (juhatuse liikmed aresti ja firmad plommi alla) keelati ka pääs asjasse mitte puutuva äriühingu ASi Rakriks büroo- ja tootmishoonetesse, halvates sellega täielikult äriühingu majandustegevuse.

Seepeale ehmus ASi Rakriks vara kindlustanud Salva Kindlustuse AS ära ja teatas pelgalt ajakirjanduses avaldatu põhjal maksu- ja tolliametile ? mitte ASile Rakriks kui lepingupartnerile ? ASiga Rakriks sõlmitud kindlustuslepingu ühepoolsest lõpetamisest. Mispeale (ajakirjanduse vahendusel ?vähem tõmmelda? soovitanud) maksu- ja tolliamet arvas heaks peatada äriühingu tegevusloa ning tollilao ja terminali pidamise load. Nii kadusid ka Rakriksi kliendid. Firma saatus on ebaselge, hetkel kavandatakse äritegevuse ebaseadusliku seiskamise eest kahjunõuete esitamist.

Seega ? kui metsa raiutakse, lendavad laastud suure kaarega. Aga kas politsei või kindlustusfirma või tolli- ja maksuamet selle peale ka mõtlevad, kes kõrvalistele isikutele põhjustatud kahjud kinni maksab?

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:19
    Otsi:

    Ava täpsem otsing