Arvutitootmise vaikne aasta algus jäi ära

Kaido Einama 08. aprill 2004, 00:00

Märtsis püsis Ordi taas esikohal, ML Arvutid jäi talle ülinapilt mõne arvuti võrra alla. Ligi 10% arvutitest olid Ordil siin kokkupandud sülearvutid.

ML Arvutid müüs märtsis 69% rohkem arvuteid, kui aasta tagasi. ML Arvutite müügijuhi Mait Rahi sõnul oli tulemus üsna plaanipärane, suurenes koduse arvuti ostjate arv. See aga ongi üks kodukasutajatele suunatud tootearenduse üks eesmärke.

ML Arvutitel märtsis suuremaid hankeid tulemust mõjutamas polnud.

Peeter Kargu K-Arvutisalongist arvas, et kuigi neil oli kõigi aegade parim märtsikuu, oodati sellelt kuult siiski pisut enamat.

?Viimasel aastal on kõikumised vähenenud: kehvematel kuudel, milleks on aasta algus ja suvekuud, ei toimu enam nii suurt tagasiminekut, kui varem,? lisas ta.

Kokku toodeti märtsis ligi 5700 arvutit, möödunud aasta märtsis oli Eestis kokkupandud arvutoite arv aga 3900 ja veel varasematel aastatel rohkem kui poole vähem möödunud kuu tulemustest. Arvuteid ostetakse enim erasektorisse, suuri riiklikke hankeid kuigi palju tulemust mõjutamas enam pole. Kuid ka firmad annavad kasvule oma osa.

Samal ajal lauaarvutite müügi kasvuga tõuseb iga kuuga ka aina enam sülearvutite osa. Eesti suurimad sülearvutite kokkupanijad ? ML Arvutid, Ordi, Mikromaailm, Desknote ja Tigma tootsid kokku 378 sülearvutit, mis on küll väike osa lauaarvutite arvust, kuid annab juba üle kümne protsendi kodumaiste arvutite müügikäibest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:20
Otsi:

Ava täpsem otsing