Müstiline "Padaemand"

Kersti Inno 16. aprill 2004, 00:00

?Padaemanda? lavastamine on olnud Arne Mikule väljakutse ja unistus, mille ta täitis oma 70ndaks sünnipäevaks.

Eredate peategelaste suhetes ja traagiliste sündmuste ahelas paljastuvad ooperis inimhinge varjatumad sopid ja psühholoogiline draama, milles eriti meisterlikult kujutatud kaardimängukirest haaratud Hermanni hingepiinu ja hullumist ning õnnetut armastust, mis viib lõpuks enesetapuni. Müstilise atmosfääri loob Padaemandaks kutsutud krahvinna kolme võidukaardi saladus, mille vana daam Hermanni ootamatust ilmumisest ataki saanuna surres endaga kaasa viib. Sekkuvad ka teispoolsuse jõud ? ilmub krahvinna vaim, kes avaldab Hermannile kolme kaardi saladuse, millest kolmas, äss, osutub mängusaalis hoopis padaemandaks, sulgedes fataalse ringi.

T?aikovski ?Padaemandat? mängitakse kõikjal maailmas. Oma mõjuva muusika ja psühholoogilise sügavusega on see üha ahvatlenud uusi lähenemisnurki otsima. Estonias on ebatraditsioonilised nii lavakujundus kui ka Hermanni ja krahvinna suhete kujutamine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:24
Otsi:

Ava täpsem otsing