Silva Männik • 20. aprill 2004 kell 11:54

Pirita Selveri suurvarguse korraldasid kolm kogenud kauplusevarast

Politsei pidas Pirita Selveri suurvarguse eest kinni kolm röövide eest kohtulikult karistatud meest. Viimaste saagiks langes nädal tagasi ligemale poole miljoni krooni eest kaupluse vara. Kinni peetuteks osutusid Nail (s. 1973), Andrei (s. 1970) ning Sergei (s. 1957). Kõik kolm viibivad vahi all ning politsei uurib nende seotust ka teiste sarnaste kauplusevargustega.

Vargad tungisid Pirita Selveri ruumidesse 12. aprilli öösel, lõigates kaupluse seina sisse suure augu. Põhja Politseiprefektuuri varavastaste kuritegude talituse komissar Rainis Sinikas rääkis, et tegemist oli kogenud kurjategijatega, kes olid suurvargust pikalt planeerinud. ?Esmalt lõid nad puruks Selveri turvakaamerad ning said siis segamatult kaupluse seina kallal askeldada,? kirjeldas ta.

Seinaaugu kaudu Selverisse sisenenud mehed viisid kauplusest minema ligemale poole miljoni krooni eest erinevat kaupa. ?Kurjategijatel oli aega isegi valida. Kaasa võeti ainult kallimat kaupa: alkoholi, tubakatooteid, parfümeeriat ja muud,? kirjeldas Sinikas.

Kurjategijatele ja varastatud kaubale saadi jälile kolm päeva hiljem. ?Pärast intensiivset mitmepäevast jälitustööd laekus meile info sellest kuidas kaup liigub ning kus omanikku vahetab. Otsustasime sellesse kauplemisse sekkuda ning kurjategijad kinni võtta,? rääkis komissar. Haarangu käigus peeti kinni kolm meest ning saadi kätte pea kogu Pirita Selverist varastatud kaup.

Hetkel kuum