Ülar Lauk • 20. aprill 2004 kell 15:33

Soros tegi elu viletsaima tehingu

George Soros müüs paar päeva tagasi Vene telefonikompanii aktsiad kolm korda alla ostuhinna nimetades seda oma elu viletsaimaks tehinguks. Võõrandamisele läks konsortsium Mustcom, mis omab Vene Svjazinvesti blokeerivat aktsiapakki, teatab RBC.

Ostjaks on vene päritolu USA ärimees Leonard Blavatnik - üks naftakompanii TNK-BP aktsionäridest ja USA kompanii Access Industries omanikest. Tehingu summa oli tehingule lähedalseisva allika sõnul 600 mln dollarit.

Küprose konsortsium Mustcom Ltd ostis 1997. aastal 25% +1 OAO Svjazinvesti aktsiat 1,875 mld dollari eest. Soros on seda nimetanud oma elu kõige viletsamaks tehinguks.

Svjazinvesti struktuuri kuulub muude suurte telefonikompaniide hulgas ka Rostelekom.

<#RBC=http://top.rbc.ru/index.shtml?/news/policy/2004/04/20/20170918_bod.shtml>

Hetkel kuum