EPL: Võru Juustu juht vabastati kohalt

22. aprill 2004, 08:08

Võru Juust ASi uued omanikud vabastasid nädala alguses päevapealt 1994. aastast alates ettevõtet juhtinud Heiki Pensa.

?Pensa jätkab tööd eriprojektidega, mida juhendab nüüd soomlane Lauri Haavikko, kes on uus Võru Juustu juhatuse esimees,? ütles Eesti Päevalehele Valio Eesti tegevjuht Timo Malmi, kes vahetas käesoleva aasta alguses välja senise Valio Eesti juhi Peeter Puskai.

Kuna piimaturg on Malmi sõnul suurtes muutustes, otsustati Võrus juhti vahetada. ?Meil ei olnud Pensaga tulevikuvisioonide konflikti ja põhjus polnud ka Pensa tegevuses. Firmal on uued omanikud ja siis on loogiline, et otsustatakse, kas on vaja uut juhti või saab jätkata vana juhiga. Ei saa öelda, et tahtsime Pensast lahti saada. Parim lahendus oli meie arvates muuta juhatuse esimeest,? lisas ta.

Malmi sõnul on turul hetkel raske olukord ja juustuhinnad on Euroopas väga madalad. ?EL laieneb 10 päeva pärast ja me panime juhiks inimese, kes tunneb ELi tingimusi. Vajame uut juhtimiskultuuri ja teistsuguseid juhte.?

Võru Juustu raskeim proovikivi on Malmi sõnul kasumlikkuse suurendamine. Kuna toorpiima hind on praegu Eestis kõrgem, kui juustu hind suudab eksporditurgudel tagasi teenida, on see raske ülesanne. ?Kuidas probleem lahendatakse, seda tuleb mõne aja pärast küsida Haavikkolt. Tal tuleb aga lasta esialgu pisut uut olukorda seedida.?

?Seda, miks Heiki Pensa lahkus, ei saa ma kommenteerida. See on omanike otsus,? ütles Võru Juustu uus juht Lauri Haavikko.

Siiski seostas Haavikko juhtide vahetust Võrus Eesti astumisega ELi. Varsti on kogu ELi turg mitte enam välis-, vaid koduturg ja sellepärast muudetakse kogu Valio struktuuri.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing