26. aprill 2004 kell 12:24

USA börsifirmad üllatavad kümnendi parimate kasumitega

USA börsiettevõtete esimese kvartali kasuminumbrid võivad ületada prognoose enam kui ühelgi teisel kvartalil viimase kümne aasta jooksul.

Standard Poor`s 500 indeksisse kuuluva ettevõtte esimese kvartali kasumikasv ületab analüütikute keskmisi prognoose hetkel 7,8%ga, mis on analüüsifirma Thomson Financial parim näitaja pärast 1994. aastat, mil taolisi näitajaid võrdlema hakati.

Keskmiselt on USA suurimad börsiettevõtted näidanud viimase dekaadi jooksul prognoosidest 3% suuremaid kasuminumbreid.

Hetkel on oma tulemused teatavaks teinud umbes pooled Standard Poor`s 500 indeksisse kuuluvatest ettevõtetest. Tervelt 78% neist on üllitanud prognoosidest parema kasuminumbri.

Thomson Financiali andmeil on vaadeldavate ettevõtete kasumid tõusnud esimeses kvartalis keskmiselt 24%. Kuna ka käimasoleval kvartalil võib kasumikasv ületada 20%, siis oleks tegemist viimase nelja aasta jooksul esimese korraga, mil ettevõtete kasumikasv on nelja kvartalil järjepanu olnud 20% joone.

Hetkel kuum