EPL: Taksosõit kallineb

27. aprill 2004, 07:45

Tulika Takso teatas, et tõstab mai teisest poolest teenuste hinda. Teised taksofirmad on äraootaval seisukohal ja plaanivad hinnatõusu sügisel.

?Loobume miinimumtasust, sest eeldame, et Tallinna linna poolt kehtestatav taksotariifide loetelu sellist tariifi tulevikus enam ette ei näe. Uus hinnakiri hakkab kehtima meil 20. maist,? ütles Tulika Takso tegevjuht Anne Rebane Eesti Päevalehele.

Tulika Takso turundusjuht Tiit Isop lisas, et kindlasti ei tõuse hind sellepärast, et Eesti liitub Euroopaga ja bensiini hind tõuseb 1. maist. Hind tõuseb, sest on vaja tagada firma areng.

Kiisu Takso ei plaani mais ega juunis sõidukilomeetri hinda praeguselt 5,5 kroonilt kõrgemale tõsta. Ka 35kroonist miinimumtasu ei muudeta. Küll aga tõuseb juba mais pealeistumise tasu 6 kroonilt 10-le.

?Kilomeetrihinda me ei tõsta, sest tuleme praegu omadega veel välja. Vaatame, mis sügisel saab,? ütles Kiisu Takso juhataja Reet Tammejuur ja lisas, et suvi on tulemas ja soojade ilmadega kulub taksodel ka kütust vähem.

Eesti Taksojuhtide Liidu juhatuse liige Lembit Poolak prognoosib taksoteenuste hinnatõusu, sest kui tõuseb bensiini hind, siis tõusevad ka tariifid. ?Kui suur on hinnatõus tegelikult, on väga raske ennustada, sest vedajad oma plaanidest liitu ei informeeri. Vedajatel puudub ka selline kohustus, sest iga vedaja võib ise kehtestada taksoteenuse hinna.?

Tulika hinnatõusust rääkides paneb Poolaku muretsema see, et tõsteti ka taksojuhi kuupaketi maksumust 500 krooni võrra. ?Teiste sõnadega hakkab klient maksma mitte taksojuhile, et see rohkem teeniks, vaid hinnatõusu eesmärgiks on suurendada Tulika Grupi tulusid kliendi arvel. Taksojuhtide liit ei kiida heaks sellist taksojuhtide maksukoormise suurendamist ja leiab, et selline tegevus on põhjendamata. Selline hinnatõus ei ole Tulika taksojuhi ega kliendi huvides,? lisas Poolak.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing