Vedelkristallekraanide müük tõusuteel

Villy Paimets 11. mai 2004, 00:00

Uudisteagentuuri Bloomberg andmetel ennustatakse tänavu teleri- ja arvutimonitoridena kasutatavate vedelkristallekraanide (LCD-ekraanid) tootmise mahu kasvu tervelt 56 protsenti, 480 miljardi kroonini.

?Täitsa usun seda prognoosi. Baltimaade kohta võin öelda, et LCDde müügi maht kahekordistub, LCD on vallutanud monitorituru ning kasv on kindlasti suurem kui 56%,? ütles arvutikaupade hulgimüüja TD Baltic ASi juhatuse esimees Kaur Lohk.

?Selle aasta esimese nelja kuuga müüsime üle 3000 LCD-monitori ehk 75 protsenti rohkem kui eelmise aasta samal perioodil,? ütles arvutikaupade hulgimüüja GNT Eesti AS juhatuse esimees Anti Kuiv. ?Rahaline käive on kasvanud 67%, mis on väga kõva sõna, sest hinnad ikkagi langevad.?

?Selleks aastaks prognoosime 50% käibe kasvu, ühikuliselt me prognoosi ei tee, aga loogiliselt võttes on tükkide arvus oodata olulist kasvu, kui kogukäive kasvab,? ütles Kuiv. GNT Eesti prognoos hõlmab kõiki monitore, LCDsid pole eraldi välja toodud.

?Uudisena alustasime ka LCD-televiisorite müügiga ning aasta esimese nelja kuuga oleme neid Eestis müünud sadakond, eelmisel aastal samal perioodil müüsime ainult ühe,? lisas Kuiv. ?Tuleb välja, et Eesti rahva rikkus kasvab ikka jõudsalt, loodame et euroliit seda ei pärsi.?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:26

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing