Ümbrikupalgakirjad juhatasid vähemalt 40 ettevõtet ausale teele

ÄP 12. mai 2004, 00:00

Maksuhaldur saatis käesoleva aasta märtsis kahesajale Eesti ettevõttele märgukirjad, milles juhtis kirja adressaatide tähelepanu töötajatele tehtud väljamaksete madalale konkurentsivõimelisusele, mis võib viidata mitteametlike väljamaksete maksmisele ning palus üle kontrollida raamatupidamise ja maksudega seonduvad andmed ning vajadusel teha vastavad parandused.

Ettevõtteile ei seatud kohustust märgukirjadele vastata, küll aga edastati maksuhalduri kontaktisiku andmed vajaduse korral nõu saamiseks.

Näitena võttis aprilli viimasel nädalal maksuhalduriga ühendust jae- ja hulgikaubandusega tegelev ettevõte Tallinnast, kes tunnistas, et töötajatele on tehtud mitteametlikke väljamakseid ja lubas teha parandused tulu- ja sotsiaalmaksudeklaratsioonides.

Maksuhaldur tegi kindlaks, et ettevõte on teinud parandused tulu- ja sotsiaalmaksudeklaratsioonides tagasiulatuvalt kolme kuu kohta, mille tulemusel on laekunud riigikassasse lisaks 29 000 krooni. Lisaks andis ettevõtte juht lubaduse edaspidi teha väljamakseid töötasudeks neid deklareerides ja riigimakse tasudes.

Maksu- ja tolliameti kontrollitalituse juhataja Kristi Vahtra sõnul on sellised parandused ja reageeringud väga tervitatavad.

Ümbrikupalga reidide tulemusel suurenes 2003. aastal maksude vabatahtlik laekumine nende kontrollitud äriühingute puhul ligi 20 miljonit krooni. 2004. aasta esimeses kvartalis määrati ümbrikupalga reidide põhjal täiendavaid makse 4,2 miljonit krooni. Lisaks määrati ümbrikupalgamaksjaile esimese kvartali jooksul kokku 43 800 krooni trahve.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:26

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing