Peeter Raidla • 28. mai 2004 kell 7:59

Järgmisel nädalal algavad vanalinnapäevad

3.-6. juunini toimuvad järjekorras juba 23. vanalinnapäevad, mille kavas on üle 200 ürituse rohkem kui poolesajas vanalinna paigas.

Kesklinna vanema Keit Pentuse sõnul on seekordsed vanalinnapäevad jõudnud tagasi ürituse algse mõtte juurde. «Oleme hoidnud vanalinnapäevade programmist eemal üritused, mille seos vanalinnaga on olematu ja mis kalduvad pigem kit?i valdkonda. Sel korral on vanalinnapäevadel taas kord põhirõhk imepärasel vanal linnal endal,» selgitas ta.

Üks peamisi alateemasid on seekord omanik vanalinnas. Linnaosavanem kutsub kõiki külalisi kaasa mõtlema omandi ja omaniku rolli üle vanalinnas. Kellele kuulub m e i e vanalinn? Kas põnevate vanalinna sisehoovide väravatele kinnitatud sildid «Ära tule! Eraomand!» on põhjendatud? Kas linn peaks vanalinnas asuvat vara säilitama või tuleks seda teha osaliselt? Need on vaid mõned küsimused, mis 6. juunil Matkamajas toimuval avatud foorumil arutusele tulevad.

Hetkel kuum