Põlluministeerium: sekkumiskokkuostu eest tasub riik

Liis Kängsepp 13. juuli 2004, 15:53

Või, lõssipulbri ja teravilja sekkumiskokkuostu eest hakkab tasuma Eesti riik, logistikakulud saadakse hiljem Euroopa Liidust tagasi.

?Ikkagi Eesti riik peab selle raha välja käima ja esitama raporti ning siis saadakse tagasi hoiustamis- ja transpordikulud,? ütles põllumajandusministeeriumi peaspetsialist Veronica Vallner-Kranich. Ladustamis- ja transpordikulud kompenseerib Vallner-Kranichi sõnul Euroopa Põllumajanduse Arendus- ja Tagatisfond (EAGGF).

Kui suuri summasid riik aastas sekkumiskokkuostu süsteemi investeerima peab hakkama, ei osatud põllumajandusministeeriumist öelda.

?Keegi ei oska öelda, kas see sekkumiskokkuostu süsteem sel aastal üldse käivitub,? ütles põllumajandusministeeriumi peaspetsialist Kalev Karisalu, kelle sõnul ei saa süsteemi kindlasti mitte vaadelda vahendina, kuidas riigikassasse raha teenida. ?Kokkuostetud võist on raske lahti saada. Vaadakem kasvõi praegu Soomet ? mitte kuidagi ei saa nad oma mõned aastad tagasi ostetud võist lahti. Keeruline on.?

PRIA kokkuostetud võid hakatakse hoidma Tartus asuva ASi Beetak külmhoone, lõssipulber läheb ASi Põlva Piim lattu. Teravilja sekkumiskeskusteks on määratud Tartu, Viljandi, Tamsalu, Keila ja Taebla viljahoidlad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing