Autovargad ihaldavad turistide autosid

Tõnu Tramm 19. august 2004, 00:00

Kõige ?kuumem? kant, kust kõige enam välismaalaste autosid kaduma läheb on keskkriminaalpolitsei andmetel Tallinna kesklinn ning sadama piirkond. Valdavalt himustavad vargad umbes 10 aastat vanu Audisid, BMWsid ja Mercedeseid. Juulis oli eriti minevaks artikliks 1994. aastal toodetud Audi 100, millest jäid ilma kaks soomlast ja üks rootslane, lisaks sama aastakäigu Audi 80 ja BMW 525. Ära ei põlata ka märksa vanemaid autosid, näiteks läks juulis ?kaubaks? ka 1985. aasta Mercedes, aastatest 1989 ja 1990 pärit autosid varastati välismaalstelt aga koguni seitse. Ning kui viimaste seas on valgavaks eelnimetatud Mercedesed, Audis ja BMWd, siis ühe erandina viidi Lootsi tänavalt minema ka üks Soome numbritega Nissan Urvan, aaastast 1991.

Juulis Eestis varastatud autodest ligi veerandsada kuulusid välismaalastele ning viimase paari kuu jooksul on Eestis oma autost ilma jäänud juba poolsada turisti. ?Kuumim? kant, kust kõige enam välismaalaste autosid kaduma läheb, on keskkriminaalpolitsei andmetel Tallinna kesklinn ning sadama piirkond. Valdavalt himustavad vargad umbes 10 aastat vanu Audisid, BMWsid ja Mercedeseid. Juulis oli eriti minevaks artikliks 1994. aastal toodetud Audi 100, millest jäid ilma kaks soomlast ja üks rootslane, lisaks sama aastakäigu Audi 80 ja BMW 525. Ära ei põlata ka märksa vanemaid autosid, näiteks läks juulis ?kaubaks? 1985. aasta Mercedes, aastatest 1989 ja 1990 pärit autosid varastati välismaalastelt aga koguni seitse. Kuigi turistidelt varastatud autode seas on valdavaks eelnimetatud Mercedesed, Audid ja BMWd, viidi juulis minema näiteks ka kaks Soome numbritega Nissan Urvanit, aastatest 1989 ja 1991.

Juuli erines ka selle poolest, et kui tavaliselt viiakse kuus ära üks-kaks uut autot (aastast 2003?2004), siis juulis läks selliseid kaduma koguni viis. Neist kalleimad mullu toodetud Jaguar S-Type ja tänavu toodetud Toyota Land Cruiser, mille mõlema turuhind ulatub teisele poole poole miljoni krooni piiri.

Tähelepanuväärselt palju autosid varastati juulis ka väljastpoolt Tallinna ? ühtekokku 27 autot. Esindatud on nii Lõuna-, Kirde- kui ka Lääne-Eesti. Näiteks 18. juulil tegutsesid Jaapani autosid armastavad vargad üksnes väljaspool pealinna: Harjumaalt Laitsest viisid nad ära ühe Honda CR-V ja ühe Mitsubishi Carisma ning Loksalt ühe Toyota Corolla.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:40
    Otsi:

    Ava täpsem otsing