Ülo Toomsalu • 19. august 2004 kell 6:04

EPL: Digifotoaparaatide müük kasvab

Nõudlus digikaamerate järele on kohati suurem, kui toota jõutakse.

'Kõige suurem kasv on toimunud aparaatide klassis, mis maksavad 6000?7000 krooni. Nende järele on nõudlus maailmas isegi nii suur, et tootjad ei jõua neid vajalikus koguses toota,? ütles Eesti Päevalehele Canoni fototehnikat pakkuva ASi Overall KTK turundusjuht Adam Leemet. ?Sama trendi on näha ka Eesti turul.?

Digikaamerate võidukäigust annab aimu fakt, et läinud aastal kasvas Overalli digikaamerate müük üle 80 protsendi. Selle aasta esimese poole läbimüük on aga sama suur kui kogu eelmise aasta müük.

Samuti fototehnikat müüv Olympus Estonia pakub hetkel ligi paarikümmend erinevat mudelit digikaameraid, mille hind jääb vahemikku 2000?33 000 krooni.

Ettevõtte juhi Arvo Viilupi sõnade kohaselt on kaamerate müügi osas suurim hüpe toimunud sel aastal. ?Meie läbimüük on aasta esimese seitsme kuuga kasvanud 2003. aasta sama ajaga võrreldes 6,75 korda.?

?Turule tulevad järjest uued mudelid, digikaamerate hinnad langevad ning kvaliteet paraneb,? märkis Adam Leemet. Ta lisas, et Baltikumi müügimahuks hinnatakse lähima 3?5 aasta jooksul 50 000 kaamerat, millest Eesti osakaal on kuni 20 protsenti.

Kui rääkida digikaamerate müügi võimalikest arengutrendidest, võib Leemeti sõnul oodata kaamerate andmekandjate ? mälukaartide ? muutumist suuremaks ja odavamaks.

Hetkel kuum