Ülo Toomsalu • 9. september 2004 kell 5:54

PM: Reisijate lennujaamatasude alandamine oodatud kasu ei too

Suure käraga välja reklaamitud lennujaamatasude alandamine reisijatele loodetud kasu ei too.

Lennujaama tegematajätmiste pärast saavad maksudest üle jääva raha endale hoopis lennufirmad, kirjutab Postimees.

Eelmisel nädalal teatas lennujaam, et reisijatasusid alandatakse praeguselt 235 kroonilt 200 kroonile ning tipptunniväliste lendude ajal 155 kroonini. Samas on lennujaam rahvusvahelistele broneerimissüsteemidele edastanud vaid 200kroonise hinna.

Seetõttu ei saa reisijad novembrist kella 9-13 ja 19-5 väljuvatel lendudel pileteid 45 krooni soodsamalt, vaid see raha läheb otse lennufirmadele.

Finnairi Eesti esinduse müügijuhi Ilona Kbejani sõnul on reisijatasude diferentseerimine põhimõtteliselt vale. «Reisijatasusid edastab broneerimissüsteemidele lennujaam ja lennufirmad seda teha ei saa ning nüüd tehakse seda veel eriti kummaliselt,» lausus ta. «Sellisest sammust ei võida tegelikult mitte reisijad või lennufirmad, vaid lennujaam ise.»

Ka Estonian Airi asepresidendi Leela Lilleoru sõnul on lennujaam välja reklaaminud asja, mida reisijad reaalselt saa. «Kui lennufirmadele tahetakse teha soodustusi Tallinna lendamiseks, siis tuleks seda teha teiste maksude, mitte reisijatasu arvel,» lausus Lilleorg.

Hetkel kuum