Viina Liit taotleb aktsiisi alandamist

ÄP 30. september 2004, 00:00

Riigikogu rahanduskomisjon hakkab arutama Viinaliidu ettepanekut alandada praegusi alkoholi aktsiisimäärasid. Praegu on alkoholi aktsiisimäär 145 krooni liitrilt piirituselt, Viinaliidu ettepaneku järgi alaneks see 115 kroonini.

Liviko finantsdirektori Tiit Õimu hinnangul ei täitnud det-sembris 1998 aset leidnud aktsiisitõus ühtki püstitatud ees-märkidest. Kuna ostuvõime on Eestis madal, suurenes pärast aktsiisitõusu nende inimeste hulk, kes ei jaksa kallist poeviina osta, ja nad hakkasid selle asemel tarvitama salaviina või puskarit. Planeeritud lisaraha jäi riigieelarvesse laekumata, selle arvel rikastus allilm. Siseministeeriumi arvutuste järgi jääb riigil tänavu salaviina tõttu saamata 500 mln krooni, mis läheb salaviinaärimeeste taskusse. 8 kuuga laekus aktsiisi 305 mln krooni ehk 53 mln krooni kavandatust vähem.

Hetkeseis: Siiani on aktsiis paigal püsisnud, järgmisest aastast ootab ees 15%-line aktsiisitõus.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing