8. oktoober 2004 kell 9:59

Hansapank oli möödunud nädalal Euroopa suurim võlakirjaemitent

Hansapank koos Suurbritannia suurima apteegiketi Boots Groupiga olid selle nädala suurimad võlakirjade emiteerijad Euroopas, kirjutab Bloomberg.

Tõsi, ettevõtete võlakirjaemissioonide tase on madal. Sel nädalal on Euroopas võlakirju emiteerinud 13 ettevõtet kokku 5,9 miljardi dollari (75 miljardi krooni) väärtuses, mis on madalaim nädalaemissioonide maht alates septembri esimesest nädalast. Selle aasta keskmine maht nädalas on 13,2 miljardit dollarit (180 miljardit krooni).

Hansapank emiteeris teisipäeval 750 miljoni euro (12 miljardi krooni) ulatuses viie aastase lunastamistähtajaga võlakirju. Nottinghamis asub Boots emiteeris võlakirju 600 miljoni euro eest, intress on kolme kuu Euribor pluss 35 baaspunkti. Hasnapanga poolt emiteeritud võlakirja intress on kolme kuu Euribor pluss 26 baaspunkti.

Hetkel kuum