EPL: Klient meelitatakse teenust tarbima väärtuslike kingitustega

11. oktoober 2004, 08:11

Firmad meelitavad inimesi kallite kingitustega teenuseid või kaupa ostma.

Kui päris tasuta või odavalt saadav mobiiltelefon on tarbijale tuttav juba ammu, siis sellest sügisest alates meelitatakse väärtuslike kingitustega juba ka pensionisammaste ja koduvalvega liituma, kirjutab Eesti Päevaleht.

'Pidime endale DVD-mängija koju ostma ja selles mõttes oli see kindlasti üks argument, miks me LHV pakkumise kasuks otsustasime,' ütles Eva, kes koos kaaslasega hiljuti LHV pensionifondiga liitus ja sai selle eest tasuta DVD-mängija. 'Erilist vahet ju ei ole, kuhu see pension sulle koguneb,' lisas Eva.

LHV Varahalduse juhatuse esimees Tõnno Vähk ütles, et nad valisid oma turundusstrateegiasse DVD-mängija just sellepärast, et tegemist on hetkel väga atraktiivse kodutehnikaga.

Seadme päriselt enda omaks saamise üks tingimusi nõuab, et järgmise viie aasta jooksul ei tohi vahetada fondi, või kui seda siiski tehakse, tuleb mängija 1500 krooni eest välja osta. Vähi sõnul maksab nende jagatav DVD-mängija poes 1500-2000 krooni.

Sampo Pank meelitab inimesi tasuta DVD-mängijaga, mille saavad kõik, kes liituvad nende investeerimiskindlustuse skeemiga. Sampo pakkumine kliendile pikaajalisi kohustusi ei sea.

Ka turvafirma Falck peibutab oktoobri lõpuni kestva kampaania ajal uusi kliente moodsa kodutehnikaga, mille poehinnaks on nende andmetel 4000 krooni.

'Tahtsimegi teistest eristuda, et ei toimuks mingisugust loosimist - kõik, kes liituvad Koduvalve pakett-tootega, saavad Philipsi kodukino komplekti tasuta kaasa,' lausus ASi Falck Eesti infojuht Andres Putting. Kuna tegemist on Falcki doteeritava teenusepaketiga, kehtib nelja-aastane kliendikohustus; kui klient soovib lepingu varem lõpetada, tuleb tal välja maksta valveseadmete ja kodukino täishind 8000 krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing