Ülo Toomsalu • 12. oktoober 2004 kell 5:59

EPL: Internetti lisandub hulgi riigiasutuste teenuseid

Kodanikuportaali eesti.ee lisanduvad lähikuudel karistus-, kinnistus- ja rahvastikuregistri ning autoregistrikeskuse teenused.

Portaali vahendusel saab siis taotleda näiteks autode registreerimismärke ja juhilubasid, näha reaalajas kinnistusregistrisse kandmist, vaadata inimeste kehtivaid karistusi. Peagi läheb käima ka Eesti Energia pilootteenus, kus inimesed saavad kaardil märkida neid huvitava piirkonna ja näha eelinformatsiooni sinna plaanitavate elektrikatkestuste kohta, kirjutab Eesti Päevaleht.

Ennast internetipanga või ID-kaardi abiga identifitseerides saab kodanik juba praegu kasutada 13 eri registri andmeid, ametnike jaoks on avatud 32 registrit. Kodanikuportaalist saab taotleda näiteks vanemahüvitist, peretoetusi ja Euroopa ravikindlustuskaarti.

?Võtmesõna on isikukood. ID-kaardil on see digitaalselt olemas ja see võimaldab vajadusel kasutada üheskoos erinevate registrite andmeid,? ütles Riigi Infosüsteemide Arenduskeskuse IT-haldusosakonna juhataja Riho Oks ning lisas, et tegelikult on riigil sadu registreid ja ajapikku liidetakse kodanikuportaaliga kõik kodanikega seotud asutused ja nende infosüsteemid.

Hetkel kuum