• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PM: Kolmandik eestimaalastest peab Juhan Partsi kogenematuks

  Peaminister Juhan Parts on kogenematu, tavainimeste jaoks kauge ning vaatab inimestele ülalt alla, leiab umbes kolmandik eestimaalastest.

  Nii negatiivset hinnangut ligi tuhande juhuvaliku alusel küsitletud inimese hulgas ei pälvinud ükski teine Eesti suuremate erakondade liidritest, kelle mainet Turu-uuringute AS septembri lõpus uuris, kirjutab Postimees.
  Keskerakonna liidrit Edgar Savisaart hindasid inimesed väga vastuoluliselt. Enamik vastanutest tõi esile tema tugevaid juhiomadusi, tugevat iseloomu ja Eesti probleemide mõistmist, kuid kahtlustas teda samas diktaatorlikkuses.
  Eurovoliniku kohale asuvat Siim Kallast ja europarlamendi saadikut Tunne Kelamit iseloomustasid inimesed eelkõige positiivse alatooniga omadustega.
  Kallase puhul arvasid küsitletud, et ta mõistab maailma probleeme ja on võimekas juht. Kelami puhul toodi välja patriootlikkust.
  Rahvaliidu juhi Villu Reiljani ning sotsiaaldemokraatide liidri Ivari Padari puhul mainisid inimesed, et nemad mõistavad Eesti probleeme. Samas ei osanud ligi veerandik küsitletuist neid üldse iseloomustada.
  Parts tunnistas küsitluse tulemusi kommenteerides, et on poliitikas olnud vaid kaks aastat ning see on liiga lühike aeg, et Eesti inimestega korralikult tuttavaks saada.
  «Mul ei ole oma mainekujundusmeeskonda ja võimalik, et olengi imago küsimustele liiga vähe tähelepanu pööranud,» nentis Juhan Parts. Samas säilitas peaminister optimismi tuleviku suhtes, meenutades tuntud ütlust ? tee tööd ja näe vaeva, siis tuleb ka armastus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.