Suprema soovitab Norma aktsiat osta

Surpema soovitab Norma aktsiat osta, hinnasiht on 121 krooni.

Hetkel maksab Norma aktsia 99,67 krooni.

Investeerimispanga Suprema vanemanalüütik Triin Palge möönis, et Rootsi tootmise ületoomine on Normale positiivne uudis. 'Kuid mõjud aktsiale ilmnevad tõenäoliselt alles siis, kui tootmise ületoomine tõesti teoks saab ja konkreetselt on näha mõjud Norma tulemustele,' märkis Palge.

Suprema ootab Norma kolmanda kvartali käibeks 237 mln krooni, mis oleks eelmise aasta kolmanda kvartaliga võrreldes 6,3protsendiline kasv. Kasumiks prognoosib Suprema 10,3 mln krooni, mis oleks eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 63,2-protsendiline langus. Nii suurt kasumi langust ootab analüütik, kuna kolmandas kvartalis tuleb Normal tasuda tulumaks dividendidelt.

Norma tulumaks dividendidelt peaks Palge andmetel olema 18,5 mln krooni ja seega võrreldav kasum enne makse 28,8 mln krooni ehk mullusest 8,4% väiksem.

Hetkel kuum