11. november 2004 kell 11:33

Euroopa aktsiaturge juhib börsihiiglaste tulemustesadu

Euroopa suurima telekomikompanii Deutsche Telekom head majandustulemused on kaalunud täna veidi üles Siemensi ja Telefonica kehvad kvartalinumbrid.

Saksa telekomigigandi tugevad kolmanda kvartali tulemused ajendasid ettevõttel tõstma oma 2004. aasta kasumiprognoosi 2,5 miljardilt 3,2 miljardi euroni (50 miljardi kroonini). Lisaks plaanib firma esimest korda pärast kolme aastast pausi maksta dividende, mis jäävad 0,56-0,62 euro vahele aktsia kohta.

Telekomifirma aktsia oli keskpäevaks Frankfurdi börsil tõusnud 4,2%, tasemeni 15,69 eurot.

Elektroonikakontsern Siemensi kvartalikasum langes aga kümnendiku võrra, kuna firma transpordi- ja kommunikatsioonidivisjon ei lubad firmal korraliku kasumit saada. Analüütikud ootasid uudisteagentuur Bloomberg andmeil keskmiselt 751 miljoni eurost kvartalikasumit ehk ligi 4% tõusu.

Aktsia liikus keskpäeval 1,4% miinuses, tasemel 59,76 eurot.

Hispaania suurim telekomikompanii Telefonica aktsia on alustanud päeva ligi 2% langusega, tasemel 12,91 eurot.

Ehkki firma kolmanda kvartali kasum kasvas 589 miljonilt eurolt 863 miljoni euroni jäi see analüütikute ootusele alla. Tagatipuks alandas telekomifirma 2004. aasta EBITDA kasvuprognoosi 7-10 protsendilt 5-7 protsendini.

Põhjala börsidel väärib täna märkimist Ericssoni aktsia (+1,8%, 21,8 Rootsi krooni), mille pikaajaliste võlakohustuste reitingu tõstis eile reitinguagentuur Standard Poor`s BB+ peale, andes reitingule veel ka positiivse väljavaate.

Suure võlakoormaga võrguseadmete tootjal oli see kindlasti kergenduseks, kuna reitingu tõstmine peaks investrorite suhtumist ettevõttesse parandama ja laenuraha odavdama.

Hetkel kuum