Tõnis Arnover • 15. november 2004 kell 8:39

USA CIA hinnatud asejuht lahkub juhtkonna vastuolude tõttu

Käärimist USA luureagentuuri CIA juhtkonnas näitab 32aastase staa?iga hinnatud CIA asejuhi John McLaughlini otsus tagasi astuda.

McLaughlin oli CIA tegevjuhi ajutine kohusetäitja, kui George Tenet juunis ametist lahkus. Kui president Bush oli vähem kui kaks kuud tagasi nimetanud CIA uueks juhiks Porter Gossi, jäi McLaughlin tema asetäitjaks, kirjutab Financial Times.

McLaughlin nimetab oma tagasiastumise põhjust puhtalt isiklikuks, kuid Washington Posti väitel pole ta nõus Gossi personalipoliitikaga. Goss on nimetanud CIAs juhtivatele kohtadele oma Kongressis töötamise aegseid abisid, kes varem on olnud CIA keskastme juhid.

Põhiline pingeallikas on Gossi poolt CIA personalijuhiks nimetatud Patrick Murray.

Washington Posti andmeil on lakkumisega ähvardanud veel mitmed CIA juhtivad tegelased, nagu välisoeratsioonide direktor Stephen Kappes jt.

Hetkel kuum