• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maailma suurima jaemüügifirma Wal-Mart Stores kasum suurenes maksuvähenduste tõttu

  Kvartalikasum aktsia kohta kosus möödunud aasta kolmanda kvartali 0,46 dollarilt 0,54 dollarile, ühtides Thomson Financiali andmeil analüütikute keskmise prognoosiga. Kasumi kasvu taga oli väiksem maksukoormus, sest ettevõtte saab osa töötajate (näiteks endised hoolekande toetuste saajad) töölevõtmisel maksusoodustust, mis võeti tagasiulatuvalt arvesse viimases kvartalis.
  30. oktoobril lõppenud kvartali müük kasvas 68,5 miljardi dollarini ehk ligi kümnendiku võrra. Tulu poe kohta kasvas samas vaid 1,7%. Käibele mõjus negatiivselt kõrge kütuse hind, mis alandab tarbimist, ja madalad rõivaste laovarud. Wal-Mart teatas kuu alguses, et firma müüki võivad vähendada madalad sügisrõivaste laovarud. Samas on aga vähem allahindlusi, mis võiks kasumit uuristada. Möödunud aasta sügisel tuli ettevõttel liialt suurte laovarude tõttu sügisrõivaste hindu alandada.
  Wal-Mart Stores püüab luua õiget ja suuremat moerõivaste valikut, et kompenseerida toiduainete müügi pealt saadavaid madalaid marginaale.
  Investeerimispank Merrill Lynchi analüütiku Daniel Barry sõnul on Wal-Marti rõivaste müük üsna nõrk. 2002. aastal moodustas rõivaste müük USAs jaemüügiketi 245 miljardi dollarilisest müügimahust alla kümnendiku.
  Ettevõtte tegevjuht Lee Scott on tänu nafta odavnemisele ja tööturu olukorra paranemisele lähenevate pühade eel seevastu optimistlik. ?Meil peaks tulema paremad jõulud kui möödunud aastal,? lisas ta.
  Wal Mart tõstis koos avaldatud kvartalitulemustega oma käimasoleva aasta kasumiprognoosi 2,36?2,40 dollarilt 2,39?2,41 dollarile aktsia kohta.
  Sel aastal on Wal Marti aktsia tõusnud 8,5%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Hiina eemaldas Leedu oma tollisüsteemist
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.