Slovakkia saab - saame ka meie

Meelis Mandel 01. detsember 2004, 00:00

Maailma suured autotootjad aitavad Slovakkiat püsti. Ford ehitab riiki mootoriosade tehase ja Kia autotehase. Lisaks plaanivad vaid 5,3 miljoni elanikuga riiki tehaseid Volkswagen ja Peugeot Citroen.

Vaevalt, et need kümnetesse miljarditesse ulatuvad investeeringud tulevad ilusate Tatrate pärast. Slovakkia kuulub Maailmapanga uuringu ?Doing Business 2005? järgi maailma esimese kahekümne riigi sekka, kus on kergeim äri teha. Edestades sellega Eestit. Sama uuringu järgi kuulub riik Euroopa edukaimate reformijate hulka. Edestades ka sellega Eestit.

Loo moraal ? saab küll, kui tahta. Tuleb vaid end silmapaistvaks teha. Mitte et Eestisse peaksid autotööstused kokku jooksma, vaid pigem peaks ka Eesti otsustajad õppima Slovakkia-sugustelt riikidelt välisinvesteeringute ligimeelitamist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:56
    Otsi:

    Ava täpsem otsing