• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riigikohus saatis Jegorovi pistisesüüdistuse tagasi ringkonnakohtusse

  Riigikohtu põhiline etteheide seisneb selles, et ringkonnakohus ei olnud uuesti üle vaadanud videosalvestisi Vahur Jegorovi kohtumistest maksuametnikuga ja tema vahendaja Janek Litoviga, leppides selle kirjaliku ülestähendusega.
  Riigikohus asus seisukohale, et jälituse erandtoimingu puhul on tõendina (ja mitte toimingu protokolli lisana) käsitletav just selle toimingu tulemina saadud videosalvestus, mis peab olema ka kohtuliku uurimise esemeks. Jälitusteabe hilisem kirjalik fikseerimine on pelgalt vahendiks, mis aitab täiendavalt hinnata jälitustegevuse salvestuse sisu.
  Lisaks juhtis riigikohus tähelepanu mitmele vastuolule sündmuste tõlgendamisel ajal, mil Jegorov sai esimest korda kokku Litoviga.
  Ringkonnakohus asus seisukohale, et kuna Litov oli sisuliselt provotseerinud Jegorovit altkäemaksu andma, siis on välistatud kuriteo matkimine seaduses sätestatud eesmärgil. Riigikohus leidis aga, et matkimine ja provokatsioon on oma olemuselt sarnased süüteo initsieerimise vormid, mistõttu ringkonnakohus on neid ebaõigesti teineteisele vastandanud. Seda enam, et esimese kontakti lõi Litoviga Jegorov.
  Riigikohtu otsust kommenteerides sõnas Jegorov Äripäevale, et on positiivselt meelestatud: ?Loodetavasti nüüd rahuldatakse ka minu taotlused, mis on siiani tagasi lükatud.?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.