Andris Feldmanis • 14. jaanuar 2005 kell 9:03

Pakterminal töötles lõppenud aastal 10 miljonit tonni naftat

Pakterminal töötles 2004. aastal 9,7 miljonit tonni toornaftat ja naftasaadusi.

?Möödunud aastat võib iseloomustada kui stabiilse kasvu aastat. Alanud aastal jätkame investeeringuid mahutipargi laiendamisse, et tõsta ettevõtte efektiivsust ja jõudlusvaru. Koostöös Tallinna Sadamaga alustame uue süvaveekai ehitust, et teenindada suuremahulisi tankereid, mis vastavad karmistunud keskkonna¬nõuetele,? kommenteeris Pakterminali juhatuse esimees Sulev Loo. ?Konkurentsis teiste Balti mere sadamatega on Eestis asuvate terminalide jaoks ülioluline efektiivsuse ning teeninduse kvaliteedi hoidmine ja tõstmine. Samuti on üha enam muutunud määravaks teeninduse stabiilsus ning rahvusvaheliselt arusaadav hinnapoliitika läbi kogu transiidiahela ? alustades raudteest ning lõpetades sadamaga,? lisas ta.

Möödunud aasta kevadel ostis Pakterminal Neste Eesti tütarfirmale Estonian Transoil kuuluvad kolm mahutit. Alanud aasta esimeses kvartalis laieneb Pakterminali mahutipark 55 tuhande kuupmeetri võrra, mis kogumahuna ületab 300 tuhande kuupmeetri piiri.

Ettevõtte investeeris lõppenud aastal enam kui 100 miljonit krooni.

Käesoleva aasta investeerimisprogramm näeb samuti ette täiendavaid investeeringuid.

AS Pakterminal on juhtivaid toornafta ning naftasaaduste transiidiga tegelevaid firmasid Läänemere regioonis. Firma kuulub võrdsete osalustega Hollandi börsiettevõttele Royal Vopak ning AS Transkullo.

Hetkel kuum