21. märts 2005 kell 12:29

Venemaa suurendab euro kaalu valuutakorvis

Venemaa keskpank teatas täna, et on suurendanud euro kaalu oma valuutakorvis, et tasandada rubla kursi kõikumisi, vahendab Bloomberg.

Läinud aasta novembris teatas Venemaa keskpank, mis kontrollis rubla kurssi dollarite ostu ja müügi kaudu, et vähendab dollarite ostmist ning laseb rubla kursil liikuda avarama valuutakorvi suhtes. Veebruari alguses teatas pank, et plaanib euro osakaalu selles korvis järk-järgult tõsta. Täna teatas pank, et 15. märtsi seisuga on proportsioonid valuutakorvis euro 0.2 ja dollar 0.8 võrreldes 1. veebruariga, mil proportsioonid olid vastavalt euro 0.1 ja dollar 0.9.

Euro osakaal Venemaa väliskaubanduses on märkimisväärne. Euroopa Liit on Venemaa suurim kaubanduspartner.

Enne valuutakorvi kasutuselevõttu järgis Vene rubla USA dollarit.

Hetkel kuum