Tõnu Tramm • 6. oktoober 2005 kell 22:00

Automüük taas rekordigraafikus

Seni jäi parim septembri müük aastasse 2003, mil müüdi 1445 uut sõiduautot. Mullu septembris oli see number 1266.

Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liidu andmetel oli müüduim automark tänavu septembris jälle Toyota, mida müüdi 200 autot. Mudelite lõikes jagasid müü­duima auto tiitlit Toyota Corolla ja Peugeot 307, mida kumbagi müüdi 55 autot. Vaid kaks autot vähem müüdi Toyota Avensist. Üllatuslikult palju müüdi ka Toyota Land Cruiserit, ühtekokku 39 autot, olles selle tulemusega mudelite arvestuses seitsmendal kohal. Seega oli Toyotal esikümnes koguni kolm mudelit, vaid Yarise müük on suhteliselt tagasihoidlik, vaid 12 autot, mis on mõneti ka mõistetav. Möödunud aasta septembriga võrreldes on oma müüki kõige enam kasvatanud Kia ja Hyundai ning siingi on omad põhjused. Viimasel on lisandunud vahepeal veel üks edasimüüja Topauto näol, Kial saabus aga septembris müügile uus Rio, mille osakaal, tõsi küll, septembri müügis oli vaid 13 autot, kuid arvata võib, et edaspidi annab Rio müük Kia turuosale olulise panuse. Igatahes on mõlemad Korea margid oma kvaliteedis teinud läbi suure arengu.

Hetkel kuum