• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PM: Tallink võib lähiajal minna Tallinna börsile

  Tallink Grupp on valinud IPO korraldajateks Citygroupi kõrval Ühispanga ja Suprema ning võib juba sel aastal oma aktsiad Tallinna börsil noteerida.

  Avaliku aktsiamüügi (IPO) peakorraldajaks valiti Citygroup juba suve alguses. Augusti alguses ehk veidi enne uudist, et Ühispanga eksjuht Ain Hanschmidt sai Tallinki suuromanikuks, valiti emissiooni Eesti-poolseteks korraldajateks investeerimisfirma Suprema ja Ühispank, kirjutab Postimees.
  Samas alustati läbirääkimisi finantsinspektsiooni ja Tallinna börsiga ettevõtte aktsiate Tallinna börsil noteerimise võimalikkuse üle.
  Kui varem peeti võimalikuks, et Tallinki aktsia noteeritakse Helsingis, siis Ida-Euroopa suur populaarsus investorite hulgas on kaalukausi kallutanud Tallinna börsi kasuks, kus Tallinkist võib saada Eesti Telekomi kõrval suuruselt teine ettevõte.
  Samas oleks Tallinki vabalt kaubeldavate aktsiate hulk suurem, mistõttu võib sellest saada börsi likviidseim ehk enim kaubeldav aktsia.
  Vihjates börsile mineku eelsele vaikivale perioodile, ei tahtnud ükski pool eile kommentaare anda.
  Samas on Tallinki aktsia kallinenud augusti alguse 60 kroonilt kolmapäevaks 84 kroonile ehk ligi 40 protsenti.
  Hanschmidt on põhjendanud Tallinki aktsia järsku kallinemist enda tööleasumisega firmasse, kuid asjatundjad peavad siiski tõenäolisemaks, et hinnatõusu põhjustas börsilemineku soovi lekkimine.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.