Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Remondihinna tõus lükkub jaanuarisse

  Valdavalt tuuakse põhjuseks, et remonditeenust tarbivad transpordifirmad on niigi hinnasurve all ning vastu tulles nende soovidele hinnatõusu sellel aastal oodata ei ole.
  ?Meil endil on püsikulud samuti tõusnud ja kuna transpordisektor ehk meie kliendid on niigi surve all, siis püüame neile võimalikult palju vastu tulla,? lausus Scania Eesti töökoja juhataja Tarmo Allemann. ?Seetõttu oleme sunnitud ise leidma võimalusi, kuidas kokku hoida, sest ka meie oleme kütusehinnast sõltuvad.
  Lisaks eelpool nimetatule veel oskustööliste palgakasv ning kommunaalteenuste hindade tõus. Kuidas kõiki osapooli rahuldava tulemuseni jõuda, ongi praegu põhiküsimus,? sõnas Allemann.
  Tartus resideeruva OÜ Truck Trading Estonia ostu- ja müügijuht Madis Kollak kinnitas, et firma tõstis remondi tunnihinda eelmisel nädalal, 225 kroonilt 250 kroonile ehk 10%.
  ?Tingitud oli see eelkõige töötajate palgatõusust ning kõrgest kütusehinnast, mitte konkurentide tegevusest või nende hindadest,? on Kollak veendunud. Enamasti sõltuvad remondihinnad töö keerukuseastmest ning seeläbi ka vajamineva tööjõu oskustest, tööriistapargi suurusest.
  ASi Silberauto juhatuse liikme Eero Mõtliku sõnul neil üldist hinnatõusu sellel aastal plaanis ei ole. ?Jälgime pidevalt turusituatsiooni, see tundub hetkel olevat suhteliselt stabiilne. Küll aga on plaanis ühtlustada meie võrguettevõtete siseselt hindu,? lausus Mõtlik.
  Mis aga puudutab varuosade hindu, siis need sõltuvad tehaste kehtestatud hindadest, mis ei ole otseses sõltuvuses kohalikest oludest ning hinnavõrdlustest konkurentidega.
  Kõige eelneva taustal on veofirmad raskes seisus, sest masinaid tuleb niikuinii remontida, olenemata hindadest.
  ?Probleem on selles, et masinad muutuvad järjest keerulisemaks ja põlve otsas neid enam ei paranda. Ametlikke remonditöökodasid on aga vähe. See loobki töökodadele hea pinnase hinna tõstmiseks,? sõnas kümne masinaga opereeriva firma Sivitrans OÜ juhataja Marco Pals.
  Remondijärjekorrad on ena­mas­ti neli päeva pikad, sõltudes peamiselt töö iseloomust ning töötajate oskustest ning kvalifikatsioonist.
  Planeeritud tööd saavad enamasti valmis 3?4 päevaga, kiiremad tööd püüavad töökojad aegsamini valmis saada.
 • Hetkel kuum
Enn Listra: vanasse jõkke astuda ei saa. Ega tohi
Oleme jõudnud hetke, kus kunagine häda ja viletsus on meelest läinud ning näeme üha enam kiusatust sekkuda vabasse avatud turgu, kirjutab TalTechi majandusteaduskonna dekaan Enn Listra Äripäeva essees.
Oleme jõudnud hetke, kus kunagine häda ja viletsus on meelest läinud ning näeme üha enam kiusatust sekkuda vabasse avatud turgu, kirjutab TalTechi majandusteaduskonna dekaan Enn Listra Äripäeva essees.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
USA aktsiaturud kerkisid, Nasdaq sai kirja uhke tõusunädala
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Madis Müller: juht saavutab tulemusi läbi teiste inimeste "Juhi juttude" intervjuu!
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Tähelepanu Lätis liigeldes: naaberriik paneb püsti keskmise kiiruse kaamerad
Läti paneb parasjagu püsti esimesi keskmise kiiruse kaameraid, mis hakkavad trahve tegema märtsis, kirjutas Läti rahvusringhääling.
Läti paneb parasjagu püsti esimesi keskmise kiiruse kaameraid, mis hakkavad trahve tegema märtsis, kirjutas Läti rahvusringhääling.

Olulisemad uudised

Selgusid Eesti parimad iduettevõtted ja asutajad
Täna õhtul selgusid Eesti Startup Auhindade saajad, kes on möödunud aasta maailmamuutvad ja edukad iduettevõtted, investorid ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad, teatasid LIFT99 ja Eesti Asutajate Selts.
Täna õhtul selgusid Eesti Startup Auhindade saajad, kes on möödunud aasta maailmamuutvad ja edukad iduettevõtted, investorid ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad, teatasid LIFT99 ja Eesti Asutajate Selts.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.