Sirje Niitra • 13. november 2005 kell 22:00

Tallink vaikis aktsionäride üldkoosolekul börsile mineku plaanist

Aktsionärid ühtki küsimust ei esitanud ja ettevõtte börsile viimisest ei räägitud.

Kohalolnud aktsionärid nõustusid juhatuse tehtud ettepanekuga dividende mitte välja võtta ja reinvesteerida kogu teenitud kasum, nagu seda on tehtud ka varasematel aastatel. Tallink on teatanud kolme uue laeva ehitamisest.

Tallink Grupil on üle kahesaja väikeaktsionäri.

Tallink Grupi aktsionäride üldkoosolek, millel oli esindatud 86% häältest, kinnitas augustiga lõppenud majandusaasta aruande. Ettevõtte konsolideeritud müügitulu oli 2004./2005. majandusaastal 4,1 miljardit krooni, mis on 19,3% suurem kui eelmisel majandusaastal. Ärikasum kasvas 182,5 miljonit krooni, 628,8 miljonile kroonile, ning puhaskasum oli 473,2 miljonit krooni, mis on 51% enam kui 2003./2004. majandusaastal. Majandusaasta jooksul vedas Tallink 3,3 miljonit reisijat, mis on 15,8% rohkem kui aasta varem.

Tallink Grupi suuromaniku Infortar juht Ain Hanschmidt vastas küsimusele, kuidas ta on ettevõtte tulemustega rahul: ?Väga rahul, aga eks selle taga on ka suur töö olnud.? Pikemast kommentaarist ta keeldus.

Hetkel kuum