Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Serverilahendus efektiivistab ettevõtte tegevust

    Väikeses, kiiresti arenevas ettevõttes esineb sageli probleeme töö korraldamises ning efektiivses tegutsemises. Reeglina pole inimeste tööülesanded ja vastutusvaldkonnad konkreetselt jagatud. Tihti tuleb ette, et üks töötaja asendab teist ning mõningaid tööülesandeid täidab see inimene, kellel on parasjagu aega. Seetõttu peab olema kergesti leitav ja jagatav ettevõttesisene info.
    Paraku on meile kõigile tuttavad olukorrad, kus osa andmeid on mõne töötaja peas ja kui tema asendamisel on näiteks vaja leida viimane versioon kliendile saadetud pakkumisest, tekib probleem. Sellised küsimused puudutavad klientide kontaktandmete leidmist, dokumentide haldamist, ülevaadet kohtumistest jms.
    Ettevõtteil, kus IT-investeering peab tooma maksimaalset tulu, on väga oluline, et lahendused oleks paindlikud. Samas peavad need lubama paljusid tegevusi võimalikult väheste vahenditega. Sellistes tingimustes on oluline, et IT-lahendus firma infovahetuse koordineerimiseks töötaks kui tervik ning kõik pakutavad võimalused saaksid maksimaalselt kasutatud.
    Kiiresti arenevate ettevõtete jaoks on selliste ülesannete täitmisel heaks tööriistaks Microsofti serverilahendus Small Business Server, kuhu on koondatud pea kõik, mida ettevõttel on efektiivseks tegutsemiseks vaja. Serverilahendus on funktsioonide poolest omasarnaste seas silmapaistev ? need kõik on hästi kasutatavad väiksemates ja keskmise suurusega ettevõtetes. Microsofti lahendus on mõeldud maksimaalselt 75 tööjaamaga ettevõtetesse.
    Ettevõtetes on tihti mureks vajaliku info kiire ja mugav leidmine. Igapäevastes töösituatsioonides on tavaline, et jagatakse kirjavahetust ja dokumente, organiseeritakse kohtumisi, tehakse koostööd mitmesuguste materjalide koostamises, delegeeritakse tööülesandeid. Selline tegevus on väga ajamahukas ja nõuab suure hulga info saatmist edasi-tagasi eri töötajate vahel.
    Selliste toimingute hõlbustamiseks võimaldab Small Business Serveri tarkvara koondada kõik info ühte keskkonda, kus see on kergesti leitav ja hallatav. Tekib ettevõttesisene nn portaal, mille abil hallata töötajate ülesandeid, jagada dokumente nii töötajate kui ka partneritega, muuta ja kommenteerida materjale, delegeerida ülesandeid, korraldada interaktiivselt kohtumisi, hallata kontaktandmeid ja kirju ning teha paljusid teisigi toiminguid, mis muudavad infovahetuse efektiivsemaks.
    Small Business Server muudab igapäevatoimingud oluliselt lihtsamaks. Lahendus võimaldab pääseda erinevate vahendite kaudu ligi ettevõttesisesele infokeskusele. Neiks vahendeiks võivad olla Word, Excel, Outlook vms. Dokumentide koostamisel või muutmisel saate vaadata, mis inimesi dokument puudutab, milliseid tegevusi on selle dokumendiga eelnevalt tehtud jms.
    Samuti on dokumentide kommenteerimine teiste töötajate jaoks vaid ühe hiirekliki kaugusel. Muudatuste korral saadetakse kõigile asjaosalistele teade materjali muutmise või täiendamise kohta.
    Small Business Server muudab e-postiprogrammi Outlook võimsaks infohalduse vahendiks. Lisaks tavapärastele kasulikele funktsioonidele saab serverilahenduse abil ettevõttesiseselt jagada töötajate kalendreid, kontakte, leppida interaktiivselt kokku kohtumisi, hallata enda tegevusi, jälgida toiminguid kliendi või koostööpartneri kaupa. Ja need on ainult mõned näited võimalustest.
    Ettevõtte ärispetsiifikale kohandades saab seda Microsofti lahendust kasutada paljude toimingute automatiseerimiseks ja lihtsustamiseks. Näiteks on müügiorganisatsioonis selle lahenduse abil võimalik hallata kõiki peamisi klienditegevusi ja suurendada müügipersonali töö efektiivsust. Paari hiireklikiga saate jälgida kogu suhtlust konkreetse kliendiga ? mis kirju on talle saadetud, millised kohtumised on toimunud, mis ülesanded on kliendiga seotud jne.
    Small Business Serveri alahinnatud südameks on SharePoint Services, mis võimaldab hallata ja organiseerida ettevõttesiseseid infomaterjale või dokumente. Seda võib käsitleda kui võimast juhtimistööriista, mida on lähtuvalt firma vajadustest vaja infovahetuse koordineerimiseks. Sisuliselt võib siin paralleele tõmmata Eestis üha populaarsust koguva intraneti lahendusega.
    Tänu suuremale paindlikkusele ja kasutusmugavusele on SharePoint võimeline palju enamaks. Võimalik on luua keskkond, kus töötajate jaoks oluline info on kergesti ühest kohast kättesaadav. Selleks infoks võivad olla uudised, ülesanded, majandustulemused, artiklid, ühisüritused, kliendiinformatsioon.
    Kasulikuks teeb infokeskkonna kasutajamugavus, mis võimaldab igal sellele õigust omaval inimesel ise vajalikku infot üles panna või teda puudutava teema kohta eraldi portaal luua. Levinud on projektipõhised portaalid, kuhu antakse kõigile projektiga seotuile ligipääs ning kogutakse ühtsesse baasi projekti dokumendid, kontaktid, tegevuste ajalugu, kirjavahetus, ülesanded ja kommentaarid. Lisaks info kajastamisele on võimalik kõiki materjale kommenteerida, täiendada ja parandada. See muudab meeskonnatööd nõudvad toimingud hõlpsasti organiseeritavaks ega nõua pidevat koosviibimist või kirjavahetust. Keskkonnale ligipääsu võib anda ka firmavälistele partneritele.
    Eelpool kirjeldatud funktsionaalsust luues pole tehtud järeleandmisi infole ligipääsetavuse kerguse osas. Small Business Serverit kasutades piisab internetist, kasutajanimest ja paroolist ning te tunnete end osana harjumuspärasest töökeskkonnast.
    Sünkroniseerimaks ettevõtte infopagasit mobiili või pihuarvutiga piisab WAP-ühendusest. Sünkroniseerida saab vajadusel ka alles kontorisse jõudes.
    Näen Microsofti serverilahenduse suurimat kasu just Outlookis, ütleb Ando Okk tööstuslike pakkeseadmete, tehnoloogiate, tööriistade ja materjalide müügi ning hooldusega tegelevast Quadri Grupi ASist.
    Miks võtsite kasutusele Microsofti Small Business Serveri? Ettevõtte areng sundis andmete püsivuse, kättesaadavuse ja turvalisuse huvides otsima paremat lahendust.
    Millised olid alternatiivid? Alternatiiv oleks olnud osta teenus ja paigaldada andmed väljapoole maja. Aeg ega ka meie polnud selleks valmis. Tarkvara poole pealt oli alternatiiv Linuxi server, kuid see pidavat olema keerulisem hallata.
    Kas serverilahenduse juurutusel tekkis probleeme? Alguses oli probleeme nagu iga uue harjumatu asjaga alates viirusetõrje või majandustarkvara ühilduvusest, kuid paari nädalaga olid kõik asjad lahendatud.
    Kuidas on lahendus firmas tööprotsesse muutnud? Kõik ettevõtte andmed on serveris, kettad on dubleeritud ja kasutame regulaarset andmete salvestust lindile. Võrk on kiirem, turvalisem, andmete leidmine kiirem, kolleegid näevad kaastöötajate päevaplaane, kolleegide kontaktid on kõigile kättesaadavad. Näen suuremat erinevust ja kasu just Outlookis.
    Kuidas hindate serverilahenduse kasutusmugavust? Ei oska millegagi võrrelda. Ütleks vaid seda, et see töötab algusest peale peaaegu tõrgeteta ja haldamisel me regulaarset abi teenusena ei vaja. Süsteem haldab ennast ise ja suurim mugavus on selle märkamatu töö. Kui tekkib mingi tõrge, saadab süsteem ise e-kirja. Ja kui vajame abi, siis hoolduspartner Uptime kontrollib ning vajadusel korrigeerib süsteemi veebi kaudu.
    Mis kasu on serverilahendus ettevõttele andnud? Ma arvan, et oleme suhteliselt kindlad andmete säilivuse osas. Saime juurdepääsu andmetele ja e-postile veebi kaudu. Viirusetõrjet uuendatakse töökohtadel automaatselt serveri kaudu. Viirused üldjuhul töökohtadele ei jõua. Ilmselt me kasutame väikest osa sellest ressursist, aga eks me õpime kasutades juurde.
    Autor: Martin Goro?ko
  • Hetkel kuum
Karl Märka: piirame põhiseadusega riigikapitalismi „Kuidas mitte investeerida: 1001 näidet avalikust sektorist“
Piirame põhiseadusega ära, kui suure osa SKTst võib avalik sektor moodustada, kirjutab Karl Märka arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Piirame põhiseadusega ära, kui suure osa SKTst võib avalik sektor moodustada, kirjutab Karl Märka arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Ülevõtupakkumine pani suure tankerifirma aktsia taanduma
Ühe maailma suurima tankerifirma Euronavi aktsia kukkus Brüsseli börsil pärast suuromaniku ülevõtupakkumise lõppu 9,1%.
Ühe maailma suurima tankerifirma Euronavi aktsia kukkus Brüsseli börsil pärast suuromaniku ülevõtupakkumise lõppu 9,1%.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: nonii, tibulilled, kas tulete taas? Äripidaja intervjuu oma töötajatega
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Kogemuslugu: kui minu ettevõtte väärtused enam minuga ei ühti
Kuidas edasi, kui ettevõtjana avastad, et õhinaga loodud firma sinuga enam samu tõekspidamisi ei jaga?
Kuidas edasi, kui ettevõtjana avastad, et õhinaga loodud firma sinuga enam samu tõekspidamisi ei jaga?
Parima juhi konkursile esitati rekordiliselt üle 100 tippjuhi Vaata täisnimekirja
Konkursile "Parim juht 2024" esitati 110 tippjuhti, kelle seast selgub võitja mais Pärnu juhtimiskonverentsil.
Konkursile "Parim juht 2024" esitati 110 tippjuhti, kelle seast selgub võitja mais Pärnu juhtimiskonverentsil.
Uutele sõidukitele hakatakse väljastama keskkonnapasse
Sel kolmapäeval kiitis Euroopa parlament heaks uued ELi eeskirjad, mille eesmärk on vähendada sõiduautode, kaubikute, busside, veoautode ja haagiste heitkoguseid. Ühe uue meetmena nähakse ette uutele sõidukitele keskkonnapasside väljastamist, kirjutavad Logistikauudised.
Sel kolmapäeval kiitis Euroopa parlament heaks uued ELi eeskirjad, mille eesmärk on vähendada sõiduautode, kaubikute, busside, veoautode ja haagiste heitkoguseid. Ühe uue meetmena nähakse ette uutele sõidukitele keskkonnapasside väljastamist, kirjutavad Logistikauudised.
Hullumeelne seiklus: autoga läbi Euroopa ja Aafrika
Ühel päeval tekkis sõpradel hullumeelne idee osaleda rallil, mis viib nad läbi Euroopa ja Aafrika, kirjutavad Lääne-Virumaa Uudised.
Ühel päeval tekkis sõpradel hullumeelne idee osaleda rallil, mis viib nad läbi Euroopa ja Aafrika, kirjutavad Lääne-Virumaa Uudised.
Järgmine Soome ehitusfirma andis pankrotiavalduse sisse
Soome ehitusfirma Puukoti viis reedel kohtusse pankrotiavalduse, ettevõtte käive ulatus alles hiljuti 45 miljoni euroni, kirjutas Kauppalehti.
Soome ehitusfirma Puukoti viis reedel kohtusse pankrotiavalduse, ettevõtte käive ulatus alles hiljuti 45 miljoni euroni, kirjutas Kauppalehti.
Nädala lood. Eestlased hulluvad Hispaania kinnisvaraäri järele, kutsehaigus tõi firmale ootamatu nõude, suur tehas läks Lätti
Äripäeva selle nädala populaarsemad lood ja teemad puudutasid Hispaanias kinnisvaraäri ajamist.
Äripäeva selle nädala populaarsemad lood ja teemad puudutasid Hispaanias kinnisvaraäri ajamist.