Ameerika äri kasvatas Ericssoni kasumit

Annika Matson 01. veebruar 2006, 00:00

Ericssoni kasum kasvas 8,54 mld Rootsi kroonini (14,5 mld Eesti kr). Ettevõtte käive kosus 16 protsenti, 45,7 mld Rootsi kroonini. Ericssoni tulemused ületasid analüütikute prognoose, kes ootasid 7,15 mld Rootsi krooni suurust kasumit ja 43,9 mld Rootsi krooni suurust käivet. Ericsooni aktsia uudisele ei reageerinud, pea kogu päeva püsis ta 27,2 Rootsi kroonil.

Carl-Henric Svanbergi juhitav Ericsson müüs rohkem, kuna nõudlus mobiiltelefonide järele on kasvanud arenevatel turgudel - Venemaal ja Ladina-Ameerikas, vahendas Bloomberg. Samuti suudeti kasvada nii Põhja- kui ka Lõuna-Ameerikas. Ericsson on müünud rohkem suurklientidele, näiteks Cingular Wireless LLC-le USAs ja Vivole Brasiilias.

Telekommunikatsioonivõrkude tootja Ericssoni suurim konkurent on Nokia, mis tõstis eelmisel nädalal oma sektori kasvuprognoosi varasemalt kergelt mõõdukalt nüüd mõõdukale. Mõõdukas tähendab kuni kümneprotsendilist kasvu.

"Tundub, et aetakse õiget asja," ütles Nordea Rootsi fondijuht Tommi Saukkoriipi. "Ericsson on väga tõsiselt keskendunud ühele valdkonnale ja firmal läheb fantastiliselt," ütles Zürichis asuva Vontobel Asset Managementi fondijuht Sanjay Jhaveri.

"Kasvame enam kui 10 protsenti, turg kasvab vähem," kommenteeris Svanberg.

Ericssoni aktsia hind on kasvanud enam kui neli korda alates 2003. a veebruarist, mil Svanberg ametisse asus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:44
Otsi:

Ava täpsem otsing