Pank kardab KIEs kukkumist

Romet Kreek 02. märts 2006, 00:00

Investeerimispank Morgan Stanley soovitab osta Kesk- ja Ida-Euroopa (KIE), Lähis-Ida ja Aafrika dividendiaktsiaid, seda vaatamata börside kasvavale langusriskile. Kõrge dividendide väljamaksemääraga ettevõtted nagu Türgi naftatööstus TÜPRAS (Türkiye Petrol Rafinerileri AS) ja Ungari Magyar Telekom peaksid panga strateegide Neil Wedlake'i ja Michael Wangi analüüsi põhjal arenevate turgude tootlusi lööma. "Tunda on signaale negatiivsest kasvust või kasumihoiatustest nagu ka võimalustest, et maailma majanduskasv aeglustub või toorainehinnad langevad," vahendas Bloomberg analüüsis kirjutatut. "Turuosaliste meelestatus on väga kõrge, nagu ka raha sissevool. Riskid on kasvanud." Tõusnud naftahind on kergitanud Venemaa ja Araabiamaade rikkust, kus kohalikud investorid on aidanud ajada aktsiaindekseid rekordkõrgustesse. KIE aktsiad on tõusnud, kuna värskete ja potentsiaalsete riikide majandused kasvavad vanadest olijatest kiiremini.

Citigroupi globaalstrateeg Ajay Kapur ütles 13. veebruaril, et arenevate turgude aktsiad on muutunud kolmeaastase tõusu järel liiga populaarseteks, piirates edasist tõusu. Analüüsis soovitati 41 aktsiat, mis peaksid pakkuma turust paremat tootlust. Väljavalitute seas on 14 Lõuna-Aafrika, üheksa Türgi ja viis Poola aktsiat. Strateegide hinnangul pakuvad need kõrgeid ja kasvavaid dividenditootlusi, on suhteliselt odavalt hinnatud ja pakuvad stabiilset kasvu. Soovitatud aktsiate päevakäibed on suhteliselt madalad. Seni on investorid Iisraeli IT-firma Check Point Software Technologies ja Lõuna-Aafrika terasetootja Mittal Steel South Africa aktsiatest mööda vaadanud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:48

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing