Euroopa Komisjoni president: Meri tõi oma juhiandega Eestile tuntust, mis ületas kaugelt riigi füüsilised piirid

Gert D. Hankewitz 14. märts 2006, 14:55

Järgneb Euroopa Komisjoni presidendi José Manuel Barroso sõnum Eesti Vabariigi presidendile Arnold Rüütlile.

Lugupeetud härra president.

Kuulsin suure kurbusega, et meie seast on lahkunud president Lennart Meri.

Sooviksin Euroopa Komisjoni nimel anda edasi siirad kaastundeavaldused Teie Ekstsellentsile, president Meri perekonnale ja Eesti rahvale. Lubage mul sellel kurval päeval väljendada Teile oma sügavaimat kaastunnet ja toetust.

President Lennart Meril oli oluline osa Eesti taasühinemisel vabade riikide perega ja hiljem ka selles, et Eesti saavutas oma eesmärgi ja sai Euroopa Liidu liikmeks. Ta oli riigimees, kes oma karismaatilise isiksuse ja juhiandega tõi Eestile tuntust, mis ületas kaugelt riigi füüsilised piirid. „Aasta eurooplase“ auhind, mille president Meri sai aastal 1999, annab tema rollist ilmekalt tunnistust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing