1. september 2006 kell 13:24

Lurichi kuju koopia varguses kahtlustatavad tabatud

Põhja Politseiprefektuuri Ida politseiosakonna politseinikud pidasid kinni kolm isikut, keda on alust kahtlustada maadleja Georg Lurichi kuju koopia varguses.

Politsei valduses on käesoleval hetkel kuju peaosa, kuid ülejäänud osa kujust jõudsid kahtlustatavad müüa tükeldatult metalli kokkuostu.

Põhja ringkonnaprokurör Natalja Lebedi sõnul peeti varguses kahtlustatavana kinni 1985. aastal sündinud Kirill, 1981. aastal sündinud Aleksei ja 1984. aastal sündinud Dmitri. Prokuröri taotlusel vahistas Harju Maakohtu eeluurimiskohtunik täna varem korduvalt karistatud Kirilli ja Aleksei kuueks kuuks.

Ringkonnaprokuröri sõnul tunnistasid kahtlustatavad esialgsetes ütlustes puhtsüdamlikult süüd. Prokuröri sõnul on esialgu alust arvata, et noormehed varastasid kuju eesmärgiga teenida raha selle müügist metallikokkuostu.

Ida politseiosakonna vanemkomissari Margus Kotteri sõnul oli noormeestel algusest peale kavas kuju vanametallina maha müüa. “400 krooni, mis noormehed endi sõnul kuju eest said, on ilmselgelt tühine summa võrreldes kuju sümboolse kultuurilise väärtusega,” ütles Kotter. Vanemkomissari sõnul peaksid kokkuostupunktid põhjalikumalt kontrollima müügiks toodud metallesemete päritolu ja varguskahtluse puhul kindlasti teavitama politseid.

Ringkonnaprokurör Natalja Lebedi sõnul näeb karistusseadustik ette vastutuse ka kuriteo toimepanemise tulemusena saadud vara omandamise, hoidmise ja turustamise eest, kui see on toime pandud vähemalt kaudse tahtlusega. „Edasise kohtueelse uurimise käigus tuleb kahtlemata välja selgitada ka need isikud, kes kahtlustatavatelt kõnealuse kuju tükid kokku ostsid,“ ütles ringkonnaprokurör.

Maadleja Georg Lurichi kuju koopia varastati Tallinnas Pirita tee äärest juba viiendat korda käesoleva aasta 4. augustil.

Autor: Gert D. Hankewitz

Hetkel kuum