24. oktoober 2006 kell 6:16

Eesti veebilehed peavad avanema eestikeelsena

Riigikogu piirab seadusesätte abil võõrkeelte massilist pealetungi internetis, kirjutas Eesti Päevaleht.

Riigikogu on lülitamas keeleseadusse nõuet, mis kohustab eranditult kõiki Eestis tegutsevaid asutusi, firmasid ja organisatsioone hoidma oma veebilehe avalehe eestikeelsena.

Praegu leidub arvukalt ettevõtteid ja seltse, kelle koduleht internetis on ainult inglise või vene keeles. Ingliskeelsetena avanevad näiteks advokaadibüroo Raidla Partnerid ning Mõigus asuva ja äsja prints Philipi visiiti nautinud IPA tehase koduleheküljed.

“Avalik-õigusliku sektori info peab kahtlemata olema eesti keeles. Küsitav on aga see, kas äriühingute kommunikatsiooni on vaja seaduse abil reguleerida,” ütles vandeadvokaat Sven Papp büroost Raidla Partnerid.

Hetkel kuum