Nordea Eesti eluasemelaenud kasvasid hüppeliselt

Annika Matson 25. oktoober 2006, 13:37

Nordea Eesti eluasemelaenu portfell
kasvades kolmandas kvartalis mullusega võrreldes 64 protsenti. Ettevõtetele
väljastatud laenude maht suurenes aastaga 49%, teatas pank.

Laenu- ja liisinguportfelli maht kasvas aastaga 50% ehk 5,8 mld krooni võrra, olles tänavu kolmanda kvartali lõpus 17,3 mld krooni, aasta tagasi 11,5 mld kr.

Hoiuseportfelli maht kasvas eelmise aastaga võrreldes 21%, tõustes 4,3 mld kroonilt 5,2 mld kroonini.

Nordea Eesti bilansimaht oli 2006. aasta kolmanda kvartali lõpus 19,6 miljardit krooni, mullu samal ajal 14,2 miljardit krooni. Võrreldes 2005. aasta III kvartali lõpuga kasvasid Nordea varad Eestis 38%.

"Käesolev aasta on olnud meie jaoks laienemise aasta. Kolmandas kvartalis panime aluse mitmele algatustele, mis peaks Nordea klientidele lähemale tooma ning millest pikemas perspektiivis loodame olulist panust meie kasvuplaanidesse. Alustasime kontorivõrgu laiendamisega, kokku avame sel aastal üle Eesti - Tallinnas, Rakveres, Viljandis, Pärnus - seitse uut kontorit. Lisaks sõlmisime Sampo ja First Data Internationaliga koostöölepingu ühise sularahaautomaatide võrgu loomiseks. Aasta lõpuks on plaanis paigaldada üle neljakümne ühise automaadi." ütles Nordea Eesti juhatuse esimees Vahur Kraft"Käesoleval aastal on meie organisatsioon võimsalt kasvanud, lisaks kontorivõrgule oleme laiendatud ka muid müügi- ja tugiüksusi. Kui kiire areng tingib ettevõtetel tihti vajaduse teha järeleandmisi kasumlikkuse osas, siis Nordea on suutnud tiheda konkurentsiga pangandusturul ning langevate marginaalide tingimustes säilitada kõrge kasumlikkuse," sõnas Nordea Panga finantsjuht Mari Avarmaa
Nordea Eestil oli käesoleva aasta kolmanda kvartali lõpus 55 000 klienti. Pangakaarte oli väljastatud 25 932 ja internetipanga kasutajaid oli 26 984.

Üheksa kuuga teenis Nordea Eesti 161 miljonit krooni kasumit, mis tähendab võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 35% kasvu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. October 2006, 13:37
Otsi:

Ava täpsem otsing