• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tervise Arengu Instituut ostab miljon kondoomi

  Tervise Arengu Instituut on välja kuulutanud riigihanke miljoni kondoomi ostmiseks.

  Riigihankes on öeldud, et pakkuja peab kirjeldama, millisest kuupäevast alates on pakutavaid kondoome turustatud Eesti Vabariigis ja millised on olnud pakutavate kondoomide müügikäibed viimased 3 aastat.
  Ka peab ostetavatel kondoomidel peab olema Euroopa Liidu kvaliteeditunnistus, mis on väljastatud kondoomitootjaile ja pakutavate kondoomide müügiõigust kinnitav dokument.
  Hanke tingimustes on kirjas, et pakkumise puhul saab otsustavaks madalaim hind. Kondoomide ostu rahastab Global Fund Programm.Kondoomide maksumust Instituut kommenteerida ei saa, sest pakkumiste esitamise tähtaeg on 17. november. Kondoomide hind avalikustatakse 10 päeva peale eduka pakkujaga lepingu sõlmimist, seisab riigihangete ameti kodulehel.
  Tervise Arengu Iinstituudi Global Fund'i programmijuht Annika Veimer ütles, et kondoome jagatakse ennetamaks HIV-d kooli - ja kutsekoolide õpilastele, erivajadustega ja käitumishäiretega noortele, lastekodude ja hoolekandeasutuste noortele, ajateenijatele. Samuti süstivatele narkomaanidele, prostituutidele, kinnipeetutele kõikdes Eesti vanglates. Samuti meestele, kes seksivad meestega. Neile jagatakse kaitsevahendeid gay ja lesbi infokeskuses ja gay orientatsiooniga klubides-baarides.
  Tasuta kondoomid saavad ka HIV-positiivsed inimesed, neile jagatakse kaitsevahendeid tugirühmades. Veimeri sõnul jagatakse hanke raames ostetavaid kondoome perioodil detsember 2006 - september 2007.
  Veimer tõi võrdluseks, et 2004. aasta jaanuarist kuni tänaseni on eelpool nimetatud sihtrühmadele jaotatud 500 300 kondoomi.
  AIDSi, tuberkuloosi ja malaaria vastu võitlemise ülemaailmne fond Global Fund'i Eesti programmi eelarve on neljaks aastaks 130 miljonit krooni (alates 1.10.2003 - kuni 30.09.2007).
  Programmi eesmärkideks on vähendada 15-24 aastaste laste ja noorte riskikäitumist ning suurendada HIV/AIDSi temaatikaga seotud teadlikkust, vähendada riskikäitumist süstivate narkomaanide hulgas ja prostitutsiooni kaasatud isikute riskikäitumist ning HIV-i vertikaalse edasikandumise riski. Lisaks enneteda HIV nakatumist vanglates, vähendada riskikäitumist meeste hulgas, kes seksivad meestega ja suurendada nende teadlikkust HIV/AIDSi temaatikast, parandada HIV-positiivsete inimeste elukvaliteeti tagades neile juurdepääsu tervishoiu- ja tugiteenustele, suurendada programmi elluviimises osalevate organisatsioonide suutlikkust ja arendada omavahelist koostööd programmi eesmärkide saavutamiseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: ebanormaalsusest saab valulik normaalsus
Finantsturud näivad ennustavat, et Euroopa pikaleveninud eksperiment negatiivsete intressimääradega on lõppemas. Seda, kas tõesti, ja milline on selle mõju majandusele, analüüsib SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Finantsturud näivad ennustavat, et Euroopa pikaleveninud eksperiment negatiivsete intressimääradega on lõppemas. Seda, kas tõesti, ja milline on selle mõju majandusele, analüüsib SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Balti börsid lõpetasid nädala suure müügilainega
Balti aktsiaturud lõpetasid nädala suure käibega müügilainega, millest jäi puutumata vaid mõni üksik aktsia.
Balti aktsiaturud lõpetasid nädala suure käibega müügilainega, millest jäi puutumata vaid mõni üksik aktsia.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
Eesti Pagar vaidleb krooniajal saadud euroraha pärast tänini
Eesti Pagar nõuab oma õigust habemega vaidluses, kus 2009. aastal EASilt saadud poole miljoni euro suurune riigiabi tunnistati hiljem ebaseaduslikuks.
Eesti Pagar nõuab oma õigust habemega vaidluses, kus 2009. aastal EASilt saadud poole miljoni euro suurune riigiabi tunnistati hiljem ebaseaduslikuks.