Kertu Ruus • 9. november 2006 kell 5:26

Bush: valimiskaotus on suuresti minu süü

USA vabariiklik president George W. Bush ütles kolmapäeval Valges Majas antud pressikonverentsil, et tema vastutab suuresti selle eest, et demokraadid saavutasid teisipäevastel valimistel Esindajatekojas enamuse. Ka Senatis võib ülekaal minna demokraatide kätte.

„Ma olen loomulikult valimistulemustes pettunud ja Vabariiklaste Partei juhina jagan paljuski vastutust,” ütles president Bush pärastlõunal antud pressikonverentsil. Bush õnnitles demokraatide parteid võidu puhul ning märkis, et valimistulemused näitavad, et ameeriklased tahavad „uut suunda”.

Bushi kinnitusel saatsid valimised selge sõnumi: ameeriklased tahavad, et nende juhid unustaksid parteilised erinevused, käituksid eetiliselt ning töötaksid koos nende probleemide kallal, mis riigi ees seisavad.

Ta lisas, et oli oma partei liidritele ka öelnud, et nende kohus on nüüd valimised seljataha jätta ja töötada koos demokraatide ja sõltumatute kandidaatidega riigi heaks.

President märkis, et valimised muutsid Washingtonis nii mõndagi, aga mitte tema kui presidendi peamist ülesannet kaitsta Ameerika rahvast rünnaku eest.

Hetkel kuum