21. november 2006 kell 11:46

Villu Reiljan: kui kukutati, siis kukutati!

Villu Reiljan polnud nõus kommenteerima Rahvaliidu poolt kukutatud maavahetustehingute uurimise eelnõu.

Villu Reiljani sõnul polnud see kukutamine seotud teda puudutavate maatehingutega. "Kui kukutati, siis kukutati. Need maavahetuse tehingud polnud sellega üldse seotud. Mina ei hakka siin mingit kommentaari andma," märkis Villu Reiljan.

Rahvaliit kukutas Riigikogu esimesel lugemisel Res Publica fraktsiooni ja Isamaaliidu fraktsiooni esitatud otsuse "Riigikogu uurimiskomisjoni moodustamine maavahetustehingute uurimiseks" eelnõu.

Praeguse keskkonnaministri Rein Randveri ideed teha nii, et maad, mis on soetatud pärast nende looduskaitse alla panekut, ei lubataks enam vahetada muu maatüki vastu, kommenteeris Reiljan järgmiselt: "See idee pole mingi uudis. Kuid maatükil on ikkagi ju piirangud peal. Kui piirangud saab ära võtta, siis miks mitte. Maadevahetusega seonduv pole aga nii lihtne, kui pealtnäha paista võib," kommenteeris Reiljan.

Hetkel kuum