• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kohus vähendas Jüri Liimile määratud trahvi

  Tallinna ringkonnakohus jättis pronkssõduri õhkida lubanud Jüri Liimi süüdi, kuid vähendas Liimile alama astme kohtu poolt määratud rahalist trahvi.

  Tallinna Ringkonnakohus leiab, et esimese astme kohtulahend on sisuliselt õige ning Jüri Liimile määratud süü on täielikult kooskõlas seadusega, kuna seadus kehtestab kriminaalvastutuse lõhkeseadelisega või lõhkematerjaliga ähvardades avaliku korra rikkumise eest.
  Asjas ei oma tähtsust, kas sellel isikul on olemas mingisugune lõhkeaine või lõhkeseadeldis ja kuidas ta seda kasutades avalikku korda rikkuda kavatseb. Oluline on asjaolu, et ta ähvardab üldohtlikult viisil kolmandate isikute rahu rikkuda, teatas kohus.
  Nendes intervjuudes, mille eest Jüri Liim on süüdi tunnistatud, ta just ähvardaski avalikku korda rikkuda. Seega on tema käitumine vastavuses karistusseadustiku § 263 p-s 3 ettenähtud koosseisuga. Selle teo eest on ettenähtud alternatiivkaristus, vangistus või rahaline karistus. Nii, et kui esimese astme kohus määras talle rahalise karistuse, on see seadusega kooskõlas.
  Ringkonnakohus, aga muutis Jüri Liimile mõistetud rahalist karistusmäära. Ja seda põhjusel, et ringkonnakohtu arvates oli Jüri Liimi käitumine ajendatud riigi tegevusetusest nn pronkssõduri teisaldamisel, mis Jüri Liimi arvates rikkus eestlaste au ja väärikust ning mis meenutas tema arvates eestlaste korduvat küüditamist ja talurahva sundkollektiviseerimist. Kohus seda argumenti arvesse võttes, vähendas temale mõistetud rahalist karistust. Esimese astme kohus määras talle 50 päevamäära, ringkonnakohus vähendas seda 30-le päevamäärale. Päevamäär arvutatakse süüdlase poolt toimepandud teole eelneva aasta keskmise sissetuleku alusel. Jüri Liimil oli see 2005 aastal 506 krooni päevas. Seega tuleb Jüri Liimil kokku maksta 15 180 krooni.
  Kohtuotsuse kohaselt peab ta selle summa maksma ositi 10 kuu jooksul iga kuu 10ndaks kuupäevaks 1518 krooni. Muus osas jäeti esimese astme otsus muutmata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Selgusid aasta investor ja aasta investeerimistegu Välja anti mitu eripreemiat
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.