Ministeerium Koit Pikaro asjus politseisse ei pöördu

19. detsember 2006, 08:51

Sotsiaalministeerium ei kavatse
ajakirjanduses avaldatud Koit Pikaro avameelse mõtteavalduse pärast homode
teemal politseisse pöörduda.

Pärast riigikogu liikme Koit Pikaro homodeteemalist mõtteavaldust laupäevases SL Õhtulehes esitas Angel Cafe Gayclub sotsiaalministeeriumile avalduse, milles palub seksuaalse diskrimineerimise pärast esitada omakorda avaldus politseile «Mul ei ole homode vastu midagi – see on nende isiklik vaimne või tervislik probleem. Kui nad teevad seda omaette või elavad kokku, mind see ei häiri. Mind segab, et sellest tehakse selliseid demonstratsioonesinemisi,» märkis Pikaro SLÕhtulehele.

Angel leiab, et seni pole tõestust leidnud, et homoseksuaalsus oleks vaimne või tervislik probleem. «Vihjed taolistele asjaoludele viitavad vägagi diskrimineerivale suhtumisele, millest riigikogu liige peab endale aru andma,» selgitab Angeli juht Reimo Mets avalduses.

Ministeeriumi pressiesindaja Marika Raiski sõnul pole neil plaanis politseisse pöörduda. «Lühike põhjendus on selline: Eesti riigis on igal inimesel, kes tunneb end solvatuna, õigus pöörduda politsei või kohtu poole. Seepärast ei näe sotsiaalministeerium põhjust klubi Angel soovitusel avaldust esitada,» ütleb Raiski.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. December 2006, 08:51
Otsi:

Ava täpsem otsing