Kõigisse kohtumajadesse Wifi paigaldamine maksis 300 000 krooni

Mariliis Pinn 21. detsember 2006, 12:20

Alates septembrist levib kõigis Eesti
kohtumajades avalik traadita internet ehk WiFi.Kohtumajades traadita
interneti leviala loomise korraldas registrite ja infosüsteemide keskus ja see
läks maksma ca 300 000 krooni.

Kohtute külastajatele mõeldud võrguühenduse nimeks on "Justmin". Tegemist on kõigile avatud ligipääsuga võrguga (open acess unsecured wireless network), millega ühenduse loomine toimub automaatselt. Lähiajal ilmuvad kohtumajadesse ka sellekohased teavitavad sildid.

Justiitsministeeriumi kohtute asekantsleri Margus Sarapuu sõnul on kohtusüsteemi avatus sümboolselt väga tähtis. "Samas on oluline, et see saaks arenevas tehnoloogilises keskkonnas tasuta interneti näol ka praktilise tähenduse," rõhutas Sarapuu.

"Meie jaoks ei ole see praktiline tähendus pelgalt võimalus istungi ajal veebis surfata, vaid võimalus kasutada järgneva kahe aasta jooksul valmivaid elektroonilisi teenuseid, sh ligipääsu elektroonilisele toimikule," lisas Sarapuu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. December 2006, 12:20
Otsi:

Ava täpsem otsing