Soome reisikorraldaja Aurinkomatkat ostab Horizon Traveli

Annika Matson 27. detsember 2006, 15:18

Soome reisikorraldaja Aurinkomatkat ostab
Horizon Traveli, teatas Eesti firma.

Eesti juhtiva reisikorraldaja Horizon Travel OÜ neli eraisikust omanikku sõlmisid 22. detsembril kokkuleppe ettevõtte enamusosaluse müügiks Soome suurimale reisikorraldajale Aurinkomatkat-Suntours OY.

Müügitehing ootab Eesti Konkurentsiameti heakskiitu ning Horizon Travel liitub Aurinkomatkat grupiga 2007. aasta alguses. Horizon Travel jätkab reisiteenuste pakkumist senise tegevjuhtkonna vedamisel ning firma asutaja ja tegevjuht Cinzia Siig jääb osanikuna ettevõtte omanikeringi.

”Näeme Aurinkomatkades tugevat strateegilist partnerit, kelle abil on võimalik laiendada sihtkohtade valikut ning muuta teenust veelgi mugavamaks ja kvaliteetsemaks,” kommenteeris uudist Cinzia Siig. Tema sõnul avaldab ettevõtte müügitehing positiivset mõju ka Eesti reisikorraldusteenuste turu korrastumisele.

Reisikorraldaja Horizon Travel alustas oma tegevust 2001. aasta juunis, olles käibelt Eesti suuruselt teine reisikorraldaja. Firma põhilised sihtkohad on seni olnud Gran Canaria, Tenerife, Costa del Sol, Rhodos, Portugal ning Tai ja Sri Lanka kuurortpiirkonnad. Horizon Traveli reisiteenuseid kasutab Eestis aastas keskmiselt 20 000 reisisõpra.

Finnairi kontserni kuuluv Aurinkomatkat on 35 protsendilise turuosaga Soome suurim reisikorraldaja. Ettevõtte tegevjuht Jukka Salama on põhjendanud Horizon Traveli omandamist Aurinkomatkate sooviga kindlustada oma soovi Balti riikide kiiresti areneval reisikorraldusturul. Aurinkomatkat pakub Soome turul suurimat reisipakettide valikut nii Euroopas kui kaugemates sihtkohtades ja teenindab aastas 350 000 klienti.

Horizon Travel OÜ enamusosaluse müüki Aurinkomatkadele nõustas rahvusvaheline nõustamisfirma Keystone Advisers.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. December 2006, 16:05
Otsi:

Ava täpsem otsing